Un mare secret nedezlegat: Valea oamenilor fără cap, din Parcul Naţional Nahanni (Canada)


Rezervația Parcului Național Nahanni se află în nord-vestul Canadei, protejând o porțiune din Munților Mackenzie. Prin parc trece râul South Nahanni, dar putem găsi 4 canioane demne de remarcat, care ating 1.000 metri adâncime. Parcul a fost printre primele patru locații din lume care a fost înscris ca patrimoniu mondial de către UNESCO în 1978, datorită râurilor, canioanelor și cascadelor sale pitorești sălbatice. Se spune că parcul este bântuit, în urma disparițiilor și morții misterioase a mai multor căutători de aur de-a lungul anilor.

În 1908, frații Willie și Frank McLeod s-au îmbarcat într-o misiune în Valea Nahanni în căutarea de aur. Nu s-au întors niciodată. Doi ani mai târziu, trupurile fraților McLeod au fost găsite pe malul râului Nahanni. Capetele lor, totuși, nu au fost găsite nicăieri. Cei doi bărbați au fost uciși, decapitați și lăsați pe malul râului pentru ca următorul grup de exploratori să-l găsească.

La 9 ani după ce frații McLeod au fost găsiți, Martin Jorgenson a pornit în Valea Nahanni în căutarea de aur. La scurt timp, după ce Jorgenson a trimis scrisori în care susținea că a găsit aur, cabina lui a ars până la temelii, în mod misterios. Rămășițele corpului său au fost găsite printre cenușă. La fel ca frații McLeod, cadavrul lui Jorgenson a fost găsit fără cap.

În 1945, un miner din Ontario a avut exact aceleași soartă. Cadavrul lui a fost găsit fără cap în sacul de dormit. Poate că nu știm niciodată adevărul din spatele acestor „poveşti fără cap”, dar ceea ce știm este că acesta a fost doar începutul multor povești misterioase din jurul Văii Nahanni.


Lasă un comentariu