Forme de viaţă bizare au fost găsite într-o mină abandonată de uraniu din Germania


Au fost găsite forme de viață ciudate într-un mediu care este total inospitalier pentru aşa ceva. Când vine vorba de medii favorabile vieții, interiorul reactorului distrus de la centrala nucleară de la Cernobîl și adâncimea unei mine de uraniu abandonată de mult timp nu sunt cu siguranță primele locuri în care v-aţi gândi să vă uitaţi. Totuși, deşi pare incredibil, totuşi locuri ca acestea au devenit locul pentru ecosisteme întregi de forme de viață ciudate.

Oamenii de știință au cercetat recent o mină de uraniu abandonată, aflată adânc sub nişte munţi din Germania, pentru a investiga un ecosistem deosebit găsit în tunelurile pline de radiații, de culoare neagră.

Mina a fost deschisă în anii 1960, dar a fost ulterior inundată și abandonată în anii 1990. Astăzi, totuși, tunelurile sale dărăpănate găzduiesc stalactite acide portocalii, care fac ca pereții să pară ca și cum s-ar topi.

Organismele găsite aici includ eucariote multicelulare, amoebe care îşi modifică forma, flagelate cu mai mulţi apendici și Heterolobosea asemănătoare calmarului. Acest loc pare la fel de „extraterestru” ca orice lucru care ai putea găsi într-un film SF. Viața, se pare, are obiceiul de a apărea în cele mai neașteptate locuri.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): bigthink.com


Lasă un comentariu