Forme de viaţă bizare au fost găsite într-o mină abandonată de uraniu din Germania


Au fost găsite forme de viață ciudate într-un mediu care este total inospitalier pentru aşa ceva. Când vine vorba de medii favorabile vieții, interiorul reactorului distrus de la centrala nucleară de la Cernobîl și adâncimea unei mine de uraniu abandonată de mult timp nu sunt cu siguranță primele locuri în care v-aţi gândi să vă uitaţi. Totuși, deşi pare incredibil, totuşi locuri ca acestea au devenit locul pentru ecosisteme întregi de forme de viață ciudate.

Oamenii de știință au cercetat recent o mină de uraniu abandonată, aflată adânc sub nişte munţi din Germania, pentru a investiga un ecosistem deosebit găsit în tunelurile pline de radiații, de culoare neagră.

Mina a fost deschisă în anii 1960, dar a fost ulterior inundată și abandonată în anii 1990. Astăzi, totuși, tunelurile sale dărăpănate găzduiesc stalactite acide portocalii, care fac ca pereții să pară ca și cum s-ar topi.

Organismele găsite aici includ eucariote multicelulare, amoebe care îşi modifică forma, flagelate cu mai mulţi apendici și Heterolobosea asemănătoare calmarului. Acest loc pare la fel de „extraterestru” ca orice lucru care ai putea găsi într-un film SF. Viața, se pare, are obiceiul de a apărea în cele mai neașteptate locuri.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): bigthink.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO