Monstrul fără gât de la Castelul Glamis din Scoţia… care-i adevărul?


Foto: pxleyes.com / GolemAura + prelucrare proprie

Situat în Scoția, Castelul Glamis este menționat de Shakespeare în opera sa „Macbeth”; Macbeth l-a ucis acolo pe Duncan în 1040. Tot acesta este și castelul unde asasinii l-au ucis pe regele Malcolm al II-lea în 1034. În plus, Castelul Glamis a fost casa copilăriei reginei britanice Elisabeta a II-a, cât și a reginei-mame.

Dar castelul mai este şi locul unei legende terifiante, aici născându-se şi trăind „Monstrul de la Glamis”. Se spune că creatura ar fi trebuit să fie moștenitorul ascuns al familiei Bowes-Lyon, care s-ar fi născut în jurul anului 1800.

Legenda spune că monstrul arăta ca o creatură umană ovală (ca un ou), care nu avea gât, ci doar brațe și picioare. Creatura deformată avea o putere incredibilă și avea ceva malefic în ea. Cu siguranță, există un secret de familie cu privire la acest monstru, despre care se spune că ar fi moștenitorul pe linie masculină al familiei Bowes-Lyon. Potrivit tradiției, despre existența creaturii ştiau doar patru oameni la un moment dat, și anume contele Strathmore, moștenitorul său direct, avocatul familiei și administratorul castelului.

Se spune că monstrul a fost păstrat în castel toată viaţa sa, fiind închis într-o anumită cameră. O altă versiune a legendei spune că la fiecare generaţie a familiei un copil-vampir este născut şi este zidit în acea cameră.