În unele părţi ale lumii, o lumină misterioasă apare mult timp după apusul Soarelui! Ce se întâmplă? Se inversează polii Pământului?


În 2 videoclipuri postate în 2018 pe YouTube, ni se vorbeşte despre un fenomen extrem de ciudat, care a fost observat de mai mulţi oameni: cerul amurgului, după ce Soarele a apus, este mult mai strălucitor decât ar trebui să fie în mod obişnuit.

Citez dintr-unul din videoclipuri:

Am observat o strălucire puternică câteva nopți, după ce Soarele a apus. Iar strălucirea este diferită de-a lungul întregului orizont. Acest lucru s-a întâmplat cu cerul aici, în Opononi, Northland, Noua Zeelandă. Am văzut această strălucire, după ce Soarele a apus și era întunecat, într-o croazieră din luna februarie 2018, când mergeam spre Puerto Vallarta. Ar putea fi acest lucru un fel de energie eliberată din mișcarea nucleului Pământului, poate un fel de schimbare a polilor? E posibil ca flash-urile de lumină să fie cauzate de vântul solar care penetrează un scut magnetic slăbit?

Aşadar, e posibil ca în câmpul magnetic al Pământului să se deschidă fisuri. Cercetătorii știu demult că, cu cât ne apropiem de echinocțiul de primăvară (21 martie), în magnetosfera Pământului apar fisuri, iar vântul solar poate pătrunde prin aceste fisuri. NASA a detectat aceste fisuri de mai mulţi ani; cele mici sunt de dimensiunea statului California, iar cele mai largi sunt cât întreaga planetă. În timp ce fisurile sunt deschise, câmpurile magnetice de pe Pământ sunt conectate cu cele de pe Soare.

În timp ce aceste fisuri nu reprezintă un pericol pentru oamenii de pe Pământ, există un alt fenomen ciudat care amenință să pună în pericol câmpul magnetic al Pământului. Acesta se deteriorează cu o viteză atât de mare, încât oamenii de știință cred că polii se pot schimba între ei. Cercetări noi arată că cel mai important punct slab se află în Africa, într-o zonă numită „Anomalia Atlanticului de Sud” (ASA). Câmpul magnetic a slăbit semnificativ în ultimii 160 de ani, iar oamenii de știință au sugerat că acest lucru ar însemna că ei se pot schimba între ei. Acest lucru înseamnă o schimbare a polarității magnetice, adică busolele ar arăta sudul în loc de nord. De fapt, acest lucru s-a întâmplat de mai multe ori în istoria planetei, apărând la aproximativ 200.000-300.000 de ani.


Lasă un comentariu