Scriitorul sovietic Maxim Gorki a rămas stupefiat după ce un yogin hindus i-a prezentat un album foto din India, fără ca pozele să existe în realitate! Cum naiba a făcut!?


vechea IndieMaxim Gorki (1868-1936) a fost un scriitor rus/sovietic, fondator al realismului socialist în literatură și activist politic.

Maxim Gorki a relatat o fantastică experienţă personală căreia îi putem acorda o oarecare încredere, pentru că celebrul scriitor rus era materialist. La începutul secolului XX, el întâlni, în Caucaz, un yoghin hindus, care l-a întrebat dacă doreşte să privească ceva anume în albumul său. Gorki a dorit să vadă imagini din India. Yoghinul puse albumul pe genunchii scriitorului şi îl rugă să întoarcă paginile – foi subţiri din aramă şlefuită. Marile oraşe, templele magnifice şi frumoasele peisaje din India au putut fi admirate de Gorki pe filele albumului.

Când a terminat imaginile, a înapoiat volumul hindusului. Acesta suflă deasupra şi, surâzând, întrebă: „Vreţi să aruncaţi o nouă privire?” Gorki povesti el însuşi sfârşitul relatării: „Am deschis albumul, dar nu am găsit decât foile de aramă virgine, fară vreo urmă de imagine! Aceşti hinduşi, ce popor remarcabil! „

Iată o mică povestioară care pare una SF, dar care este una cât se poate de adevărată. A fost Maxim Gorki hipnotizat? Sau ce tehnică miraculoasă a folosit yoginul hindus?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO