Incredibilele proprietati spirituale si launtrice ale lavandei, planta miraculoasa

Social Media

lavandaLavanda este o planta initiatica, de o elevare eterata, misterioasa si rafinata. Lavanda aduce discernamant emotional si afectiv si ne invata cum sa primim influentele exterioare, potential nocive, agresive, cum sa le interpretam, cum sa ne aparam de ele; de aceea, lavanda are proprietati antiseptice, antimicrobiene, antifungice prin compusii ei volatili.

Lavanda inlatura nesiguranta, teama de necunoscut si de schimbare ne rupe din complacerea in obisnuinte. Lavanda are proprietati protectoare (este cicatrizanta). Ea ne fereste de experientele dureroase (este analgezica si calmanta in aplicatii externe), pentru ca, la adapost dc ostilitatea exteriorului, sa ne arate cum sa deosebim binele de rau, utilul de inutil. Lavanda transmite forta si incredere (este tonica generala si cardiotonica prin alcoolii monoterpenici din uleiul volatil).

Planta degajeaza blocajele emotionale, energetice si fizice, la nivel respirator, digestiv, urinar etc., fiind antitusiva, colagoga si coleretica – prin acidul rosmarinic, antispastica si carminativa – prin uleiul volatil, diuretica – prin flavone si triterpene. De asemenea, lavanda purifica si elibereaza faptura de emotii si energii joase, generand astfel o senzatie de plutire si inaltare, bucurie, implinire launtrica, curaj si siguranta, liniste, claritate. Lavanda inlatura implicarea in cotidian, tensiunile, zbuciumul, aduce echilibru, calm, pace (fiind sedativa prin esterii monoterpenici din uleiul volatil), relaxare (fiind hipolensiva), rabdare, intelegere superioara si acceptare a realitatii exterioare, a situatiilor inconjuratoare.

Planta confera, asadar, un echilibru intre starea de tonus (torta, incredere) si cea de relaxare (destindere, calmare). Lavanda favorizeaza interiorizarea, detasarea, starea de vis si de transcendere, regasirea esentei launtrice. Este utilizata pentru stari de hiperexcitabililate nervoasa, insomnie, cefalee, tulburari functionale (cardiace, respiratorii, digestive etc.) pe fond de agitatie, anxietate, dar si depresie; afectiuni urinare, hepato-biliare, digestive (meteorism), respiratorii (viroze, laringita, tuse de diverse cauze, inclusiv cea spastica sau cu substrat nervos), stari febrile (are si actiune febrifuga), reumatism. Extern, pentru rani si arsuri superficiale, igiena bucala.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply