Într-o carte SF din 1948, se vorbeşte despre o civilizaţie marţiană condusă de un extraterestru pe nume „Elon”! Nume asemănător cu Elon Musk, miliardarul ce vrea colonii pe Marte…


În ultimii ani, antreprenorul şi miliardarul Elon Musk s-a plasat în fruntea industriei spațiale mondiale, cu a sa companie SpaceX, bucurându-se de multiple succese de lansare a rachetelor orbitale. În 2019, Musk spunea că scopul său este să vadă un milion de oameni care trăiesc pe Marte în următorii 50 de ani. Dar, dacă s-ar realiza acest lucru, cine ar fi responsabil pentru conducerea coloniei de pe „planeta roşie”?

În 1948, omul de știință rachetă Wernher von Braun – fost inginer nazist, atunci proiectant de rachete pentru NASA – a scris o carte SF („Project Mars: A Technical Tale„) despre prima misiune a omenirii pe planeta Marte. În romanul său (publicat în 1953), acţiunea este situată în anii 1980, când zece nave spațiale mari sunt pregătite pentru călătoria spre Marte, un proiect care a necesitat „peste 1.000 de zboruri pe orbita Pământului” pentru a construi, furniza și alimenta aceste 10 nave spaţiale.

În capitolul 22 al romanului lui von Braun, vizitatorii umani au descoperit o civilizație indigenă pașnică, care locuiește sub Marte. Și apoi, în capitolul 24, ni se oferă o schiță a modului în care Marte este guvernat de această civilizație. Aici întâlnim o descoperire uimitor de surprinzătoare:

„Guvernul marțian era condus de zece bărbați, al căror lider a fost ales prin sufragiu universal timp de cinci ani și intitulat „Elon”. Două adunări ale Parlamentului au adoptat legile care urmează să fie administrate de Elon și cabinetul său. Camera superioară a fost numită Consiliul bătrânilor și a fost limitată la un număr de 60 de persoane, fiecare fiind numit pe viață de către Elon, deoarece locurile vacante se eliberau prin moarte. În principiu, metoda nu era diferită de cea prin care este numit Colegiul Cardinalilor Bisericii Romano-Catolice. Elon a ales istorici, oameni de biserică, foști membri ai cabinetului sau lideri economici de succes, care ar putea oferi experiența lor valoroasă”.

Da, l-ați auzit pe von Braun – unul dintre pionerii călătoriilor spațiale umane – spunând foarte clar: liderul civilizației marțiene se numește „Elon”, nume asemănător cu Elon Musk, cel care în prezent este liderul călătoriilor spațiale umane. Predestinare, sau doar o coincidență bizară? Ori poate părinţii lui Elon Musk au citit această carte SF? Dar, de unde ştiau că fiul lor va fi interesat de colonizarea planetei Marte?

Cartea „Project Mars: A Technical Tale” a lui Wernher von Braun este disponibilă pentru descărcare în mai multe formate pe site-ul archive.org.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock