Soarele a devenit mai alb, mai strălucitor şi mai arzător în ultima perioadă. Se împlineşte o profeţie biblică?

 • 1
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Am citit pe Internet mai multe păreri ale unor oameni care trăiesc în părţi diferite ale lumii şi care, cu toţii, au observat ceva ciudat cu Soarele: acesta parcă a devenit mai mare, mai alb şi mai arzător. Oare toţi au înnebunit sau au observat un lucru real? Iată câteva din păreri:

„Eu şi soţia mea am observat această schimbare în anul 2008. Trăim în estul Angliei, într-un loc unde orizontul este relativ plat, iar cerurile largi, astfel încât apusurile de soare erau absolut spectaculoase. Până la finalul anului 2008, aceste apusuri erau aurii-roşiatice. Dar, din 2009, ele au devenit argintii, iar în timpul zilei soarele este mai mult alb decât galben.” (Kevin, Anglia)

„Şi pentru mine soarele e mai strălucitor. Eu sunt zidar, lucrând tot timpul afară, din anii 1970 până în prezent. Din 2009, observ şi eu o diferenţă în ceea ce priveşte Soarele. A devenit mai alb (asemenea unei lumini de sudură) şi îţi arde pielea mult mai repede. Cred că întregul sistem solar a intrat într-o fază de transformare.” (Mike, SUA)

„Eu locuiesc în emisfera sudică a planetei şi nu am observat o schimbare în culoarea Soarelui… în schimb, am observat că Soarele îţi arde mai repede pielea.” (Pony, Australia)

„Soarele şi-a schimbat culoarea din gălbui în alb neon. Prima oară am observat acest lucru în 2007. Şi eu am observat (am 35 de ani, dar şi părinţii mei). El nu doar că a devenit mai alb, dar şi mai strălucitor” (Robert, Canada).

Într-o emisiune difuzată on-line pe un radio de conspiraţii din SUA (Conpiracy HQ Radio), realizatorul Rob Daven remarcă şi el că se întâmplă ceva ciudat cu Soarele. Faţă de anii 80, de exemplu, când astrul nostru ceresc era parcă mai mic şi mai galben, astăzi Soarele e mai strălucitor, mai alb şi mai arzător. El îşi aduce aminte de o emisiune radio din 2003, atunci când un ascultător i-a spus că Soarele e mai alb faţă de cum era înainte.

Iată o altă părere:

„Îmi aduc aminte că apusurile de soare, aici, în California de Nord, erau minunate şi aurii. Stăteam afară şi priveam cum o întreagă lume se scufunda într-un galben auriu uimitor. Era minunat. Acum apusurile de soare sunt plictisitoare, într-o lumină albă spălăcită”. (Mike, SUA)

Un alt cititor (nu-i cunosc nici numele şi nici ţara) crede că lumina mai albicioasă a Soarelui şi mai puţină gălbuie se datorează cutremurului japonez catastrofal din martie 2011.

Mulţi o să spună că adevărata culoare a Soarelui este albul. Da, e adevărat, chiar eu am scris acest lucru într-un articol din 2010 (https://www.lovendal.ro/wp52/stiti-ce-culoare-are-soarele-99-din-voi-ati-raspunde-ca-e-galben-dar-va-inselati/). Dar totuşi, marea majoritate dintre noi îl percepem galben…sau cel puţin îl percepeam aşa până de curând. Însă, se pare că unii dintre noi nu mai percep Soarele galben, aşa cum o făceau până nu demult.

Unii au observat că şi Luna a devenit mai strălucitoare, ca şi unele stele (ca Venus-ul, vezi articolul meu din ianuarie 2012: https://www.lovendal.ro/wp52/venus-in-flacari-intr-o-seara-am-ramas-surprins-cat-de-tare-poate-sa-straluceasca-luceafarul/). Ciudat e că, astfel, pare că se împlineşte din ce în ce mai mult profeţia biblică din Isaia 30:26: „Şi luna va străluci ca soarele, iar soarele va străluci de şapte ori mai mult, ca lumina a şapte zile, în ziua când Domnul va lega rana poporului Său şi va tămădui vânătăile de pe trupul lui”. Oare ce se întâmplă?…


 • 1
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Lasă un comentariu