Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Un sarcofag egiptean vechi de 3.400 de ani ne prezintă un desen care se aseamănă al naibii de bine cu Marge Simpson, personajul din serialul de animaţie „Familia Simpson”


Marcajul de pe un sicriu recent dezgropat în Egipt se aseamănă foarte mult cu personajul de desene animate Marge Simpson din binecunoscuta serie de animaţie „Familia Simpson” / „The Simpsons”. Locul de odihnă al mumiei a fost descoperit la sfârșitul lui 2023 într-un cimitir vechi de 3.500 de ani din Minya (Egipt), unde au fost înmormântaţi înalți oficiali și preoți ai Regatului Nou din 1550 î.Hr. până în 1069 î.Hr.

S-a descoperit că sicriele vremii prezintă sculpturi și picturi detaliate ale defuncților, zeități și scene din „Cartea egipteană a Morților”, vrăji folosite pentru a ajuta morții în viața de apoi. Capacul superior al unuia dintre sicriele dezgropate recent în Egipt arată o femeie de culoare galbenă, îmbrăcată în haine verzi și o coroană albastră, pe care unii au comparat-o cu soția lui Homer Simpson. Se spune că sicriul în cauză îi aparține lui Tadi Ist, fiica Marelui Preot din Djehouti din Ashmunein.

„Familia Simpson” (din 1989 – prezent) este cel mai prolific serial de animație american, având în prezent 34 de sezoane și peste 750 de episoade. A fost votat cel mai bun serial de televiziune a secolului al XX-lea de către revista „Time” şi este privit de numeroși critici drept unul din cele mai influente seriale ale tuturor timpurilor. Serialul ne prezintă aventurile unei familii „particulare” din clasa muncitoare, aruncând o privire foarte satirică asupra lumii în care trăiesc. Marge Simpson este o soție tipic culturii americane, stând acasă, muncind, gătind, dar în multe episoade ea și-a luat anumite slujbe de la polițistă până la scriitoare.

„Familia Simpson” este cunoscută pentru că aparent prezice evenimente viitoare, ca de exemplu prognoza ascensiunii Vision Pro, căștile de realitate virtuală de la Apple sau explozia submersibilului Titanic.

Sursa: thearchaeologist.org