Bizarele hexagoane de pe Saturn, mai mari decât Pământul, îi uimesc până şi pe cercetătorii de la NASA


Ceva ciudat a fost observat deasupra Polului Nord al planetei Saturn: două hexagoane formate în nori. Cele două figuri geometrice, cu 6 laturi fiecare, una în interiorul celeilalte, sunt în contrast cu vortexul sub formă de uragan care a fost observat în polul sud al planetei. Nava spaţială Cassini a lui NASA a fotografiat ambii poli ai lui Saturn.

„N-am mai văzut o figură geometrică asemănătoare până în prezent. E incredibil”, spune Dr.Kevin Baines, din echipa misiunii Cassini (NASA Jet Propulsion Laboratory). Interesant e faptul că aceste hexagoane au mai fost observate şi de navele spaţiale Voyager 1 şi Voyager 2, cu mai mult de 20 de ani în urmă, ceea ce înseamnă că ele reprezintă o caracteristică durabilă în timp.

Unul din hexagoane are imensul diametru de 25.000 de kilometri. Dacă ţinem cont că diametrul Pământului este de 12.700 de kilometri, atunci vă puteţi da seama de vastitatea acestei forme geometrice. Şi mai e interesant e următorul fapt: hexagoanele se găsesc şi în construcţia misterioasei capele de la Rosslyn, construcţie scoţiană din secolul al XV-lea, care se pare că ascunde multe secrete. Are hexagonul vreo proprietate magică, de apare şi pe Pământ şi pe o altă planetă?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock