O nouă structură misterioasă în Mauritania: resturile fosilizate ale unui aşa numit „dragon”, lung de aproape 10 km


Un „ochi de vultur” de pe Internet a observat ceea ce par a fi resturile unui „dragon fosilizat” în deşertul saharian din Mauritania. În structura ciudată, se poate observa capul fosilizat şi chiar un ochi. Mărimea este uriaşă – 9,5 km. Dacă ar fi vorba într-adevăr de un dragon, ar fi cea mai lungă creatură de pe Terra care a fost descoperită vreodată, care până acum o puteam întâlni doar în cărţile SF şi de fantezie!

Ştim din diverse legende că dragonul a existat în vremuri demult apuse. Simbol al vieții în China, animal protector în Indonezia, păzitor al săbiilor în Japonia, malefic și viclean în Europa, dragonul se întâlnește în numeroase mituri și legende. De obicei, dragonii din est, dragonii chinezești sunt ființe benefice ce aduc noroc. În mitologiile vestice, ca cea greacă sau cea celtică, dragonul este o încarnare a răului. De asemenea în mitologia persană dragonul este malefic.

Referitor la locaţie – Mauritania – tot aici se găseşte o altă formaţiune uriaşă şi ciudată (structura Richat), cu u diametru de cel puţin 30 de kilometri. Se numeşte şi „ochiul de taur al Saharei”, unii crezând că aici ar fi coborât Lucifer din paradis. Citiţi mai multe în acest articol: Misterioasa structură Richat din Mauritania … ce reprezintă ea de fapt? Resturile Turnului Babel sau un aerodrom străvechi?


Lasă un comentariu