Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Chipul ursuleţului de pluş Teddy apare pe Marte! Pareidolie sau e încă o dovadă că trăim într-un Matrix?


Această imagine, realizată de o sondă spaţială NASA pe planeta Marte, arată o față destul de familiară (Teddy Bear, adică ursuleţul de pluş Teddy), fiind totuşi compusă din caracteristici geologice naturale. De la crabi giganți până la faţa președintelui Obama – cu siguranță că au existat o mulțime de vederi ciudate pe suprafața lui Marte de-a lungul anilor. De ce? Întrucât, cu peisajul său sterp presărat cu bolovani cu forme aleatorii, formaţiuni stâncoase și alte caracteristici geologice, poate nu este surprinzător că Marte este o locație excelentă pentru a vedea exemple de pareidolie – tendința naturală a creierului uman de a vedea forme semnificative în modele altfel abstracte.

Acest ultim exemplu, care vine prin amabilitatea cercetătorilor de la Universitatea din Arizona, a fost capturat de sonda spaţială NASA Mars Reconnaissance Orbiter, şi care arată ceea ce pare a fi chipul unui ursuleț de pluș. Desigur, această aranjare particulară a caracteristicilor geologice este doar o coincidență, dar este totuși intrigant să vezi forme atât de clare pe suprafața altei lumi.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): livescience.com

P.S. Eu am să vin cu o altă ipoteză: dacă trăim într-un Matrix, atunci software-ul cosmic pur şi simplu poate prelua unele modele cunoscute de pe Terra, proiectându-le pe alte planete (cum e planeta Marte).


Lasă un comentariu