Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

„Flăcările diavolului” au cuprins un orăşel din Italia la începutul anilor ’90. Ce s-a întâmplat acolo?


Undeva la începutul anilor ’90, vreme de câteva luni, San Gottardo, o mică localitate din Italia, a fost terorizată de izbucnirea unor incendii cel puţin bizare. Originea lor nu a putut fi explicată nici de oamenii de ştiinţă, nici de pompieri, nici de cercetătorii specializaţi în fenomene OZN, nici chiar de o echipă de experţi in fenomene paranormale, ce s-a deplasat la faţa locului şi a fost martoră cum o maşina de bărbierit electrică a explodat, luând pur şi simplu foc, iar un cărucior cu rotile al unui infirm a fost şi el cuprins de flăcări.

În plus, pielea localnicilor li se inflama în anumite porţiuni mai sensibile, ei plângându-se şi de dureri îngrozitoare de cap.

„Totul a început prin ceea ce rea a fi un scurt-circuit banal”, mărturisea atunci unul dintre localnici, Aldo Calgarotti. Primul incendiu misterios a început la el acasă, când dulapul ce ascundea contoarele electrice a luat foc, fără ca ele fi fost atinse sau folosite. A chemat echipa de intervenţie, care le-a înlocuit, dar, după plecarea acesteia, lucrurile s-au repetat. O oră mai târziu farurile maşinii s-au aprins şi s-au stins de la sine, iar televizorul a început emită fără ca cineva fi apăsat pe buton sau telecomandă. În altă zi, paginile ziarului pe care-l citea au luat foc din senin.

Ai fi tentat să-l suspectezi de adevărul celor spuse, dar nu numai el, ci zeci de cetăţeni din San Gottardo au declarat au fost victimele „flăcărilor diavolului”. Sub ochii lor îngroziţi, obiecte casnice şi maşini erau cuprinse, din senin, de flăcări, iar televizoarele şi chiar tractoarele începeau funcţioneze singure.

Ceea ce pare mai ciudat este faptul ca până şi animalele se comportau de parcă ar fi simţit în preajma lor o prezenţă misterioasă: refuzau mâncarea, câinii lătrau, iar pisicile mieunau ca nebunele. Câţiva nou-născuţi au murit în împrejurări ciudate.

Iniţial, primarul Lucio Donattelo a crezut e vorba de un val de isterie colectivă, care a cuprins orăşelul, până a devenit şi el victimă, vrând urce într-o zi în maşină (atenţie, încă nu urcase, iar cheia de contact era la el), a auzit cum motorul se pusese, singur, în mişcare. Apoi, sub ochii lui îngroziţi, una din portiere a luat foc…

Căpitanul de pompieri Giorgio Rossini susţinea atunci aceste fenomene bizare au avut loc în cel puţin o treime din casele din San Gottardo. Primarul, disperat, declara unui gazetar că, în curînd, ar putea rămâne singur în orăşel, dacă nu se descoperă cauzele reale, raţionale, ale acestor incendii misterioase. Sau, poate, sunt „flăcările diavolului”…


Lasă un comentariu