Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Două întâmplări paranormale din Oltenia – dovezi că universul paralel se intersectează cu lumea noastră!


Imediat după Revoluţia română din 89, în anii ’90, în ţara noastră s-au răspândit aşa numitele „ştiinţe oculte” – începând de la yoga, astrologie, spiritism şi până la alte aspecte care studiază „fenomenele paranormale”. Iar totul se datorează restricţiilor impuse timp de 45 de ani de regimul comunist, care a cenzurat orice activitate publică culturală sau spirituală.

Iată, de exemplu, două povestiri paranormale ce au apărut într-o publicaţie românească din 1994.

– Originar din sudul Olteniei, Nicolae Vuţu, deşi este un pasionat agricultor, în timpul său liber avea şi alte preocupări. Adică, citea literatură SF şi deseori era absorbit de pictura naivă. Atunci când picta, îi plăcea să asculte muzică din Mozart şi Brahms. De la o vreme, chiar el însuşi era prizonierul unor trăiri ce frizează cu paranormalul. El a povestit atunci: „Eu pictez în special noaptea. Este mai multă linişte, iar muzica îmi sporeşte inspiraţia în a combina culorile. Când obosesc, ies în holul casei, mă aşez pe un fotoliu şi savurez o ţigară. Ei bine, de câte ori mă odihnesc, pe un divan din faţa mea, apare încă un individ care seamănă leit cu mine şi-mi zâmbeşte sardonic. Când mă ridic, acesta pur şi simplu se volatilizează ca un abur, deşi toate uşile şi ferestrele sunt închise ermetic”.

– Un alt caz este şi cel al Ruxandrei Oprea, ţărancă, tot din sudul Olteniei. După înmormântarea soţului său, femeia şi-a reluat rosturile şi munca în gospodărie mai vârtos ca înainte. Însă, noapte de noapte, îşi visa soţul şi se deştepta în miezul nopţii, cutremurată de fiori. Becurile din casă erau aprinse toate, deşi când se culca stingea toate luminile. Încet, frica şi panica au copleşit femeia. A povestit întâmplările ciudate de la miezul nopţii, mai întâi preotului, dar acesta a persiflat-o spunându-i că a dat în mintea copiilor. Cineva a indemnat-o pe femeie să aprindă lumânări in biserică şi în casă, după care să se roage pentru păcatele soţului decedat. După mai bine de o jumătate de an de rugăciuni si ofrande aduse celui dispărut, becurile din casă nu s-au mai aprins şi totul a reintrat pa făgaşul normalităţii.


Lasă un comentariu