Un britanic din secolul al XIX-lea chiar a inventat „maşina teleportării”? Misteriosul caz William Cantelo


Inventatorul britanic din secolul al XIX-lea, William Cantelo, a fost un om destul de excentric, înființând un magazin de curiozități la începutul anilor 1870 pe Strada Franceză din Southampton. Acolo erau expuse diferite invenții ciudate, dar Cantelo însuși a început să petreacă din ce în ce mai mult timp într-o locație mai secretă, lucrând la ceva despre care pretindea că este un lucru revoluționar. Cantelo era proprietarul unui pub numit „Old Tower Inn” și tocmai aici avea un tunel misterios, în care intra și nu îl părăsea câteva zile la rând. Nimeni nu știa foarte bine ce făcea în acel tunel, dar se părea că avea un atelier acolo. Apoi, într-o zi, el a dispărut fără urmă, rezultând o poveste despre invenții ciudate, „Doppelgangers” (dubluri), mistere inexplicabile și teleportare.

Oamenii din zona pub-ului au început să povestească despre auzul unor zgomote ciudate care veneau noaptea şi care sunau ca nişte împușcături. Existau, de asemenea, rapoarte care spuneau că puteau fi văzute uneori lumini pâlpâitoare ciudate sau fum venind din întunericul tunelului.

Cantelo nu a spus nimănui ce face, doar cei doi fii ai săi știind adevărul, iar acest lucru a alimentat în continuare zvonurile. Oamenii știau că el proiectează o invenție nouă și existau speculații că ar putea fi vorba de un fel de mașinărie sau armă, unii spunând că era chiar o mașină a timpului.

Abia în 1880, Cantelo a anunțat că a proiectat și a perfecționat un nou tip revoluționar de mitralieră portabilă, complet automată. La acea vreme, aceasta era o invenţie mare. Cantelo a ieșit la drum cu noua sa invenție, presupunând că va găsi un cumpărător, dar nu s-a mai întors niciodată.

A fost bizar, pentru că acest Cantelo nu menționase că ar pleca într-o călătorie lungă; de fapt, el plănuise să plece pentru o zi sau două zile, cel mult. Atunci când zilele s-au transformat în săptămâni, autoritățile au fost anunţate, iar familia a angajat și ea un detectiv particular. S-a constatat că el a retras o mare sumă de bani din bancă, dar cam atât.

Cazul va deveni și mai bizar în anul 1881, când un inventator american pe nume Hiram Maxim s-a mutat în Marea Britanie cu o grămadă de invenții uimitoare. În plus față de numeroasele brevete pentru tot felul de dispozitive ciudate, el susţinea, de asemenea, că a dezvoltat un bec funcțional și un aparat de zbor cu motor, dar ceea ce s-a remarcat cu adevărat a fost invenția sa pentru o mitralieră complet automată, pe care a numit-o „arma Maxim”.

Întâmplător, într-o zi, fiii lui Cantelo au văzut o imagine a acestui inventator și l-au recunoscut imediat pe tatăl lor dispărut. Era foarte ciudat, deoarece el nu fusese plecat suficient de mult pentru a fi făcut lunga călătorie în America și înapoi; în plus, nu au putut găsi niciun motiv pentru care ar fi preluat o nouă identitate.

Hiram Maxim (stânga) și William Cantelo (dreapta)

Aşadar, fiii și detectivul privat şi-au propus ca misiune pentru a afla mai multe despre acest tip, Maxim. S-a dovedit că designul acestei arme Maxim era aproape identic cu cel pe care îl dezvoltase tatăl lor. Totuşi, au existat numeroase dovezi care să demonstreze că Maxim s-a născut de fapt în Statele Unite și că a obținut 271 de brevete din 1866. Se părea că nu putea fi Cantelo, dar familia sa nu era convinsă.

Între timp, au apărut zvonuri că acest Cantelo a evadat în SUA pentru a-și continua vânzarea invenției sub o nouă identitate. Alte zvonuri și mai ciudate susţineau că a construit de fapt o mașină de teleportare pentru a călători înainte și înapoi între țări. Aceste zvonuri au fost alimentate și mai mult atunci când Maxim a refuzat să vorbească cu familia Cantelo, doar trimiţându-le o scrisoare în care insista că nu era din Insula Wight, unde se născuse Cantelo (totuşi, nimeni în afară de familia sa apropiată, nu știa chiar că el era de acolo). Odată, fiii lui Cantelo au reușit să-l vadă pe inventatorul american și erau siguri că era tatăl lor, dar el a plecat într-o trăsură înainte să-l poată confrunta.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock