Misterioasa structură Richat din Mauritania … ce reprezintă ea de fapt? Resturile Turnului Babel sau un aerodrom străvechi?


O formaţiune uriaşă şi ciudată din vestul Africii l-a uimit pe un astronaut olandez aflat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, scrie site-ul Ouramazingplanet.com. Astronautul respectiv, Andre Kuipers, a observat imaginea hipnotică a aşa-zisei structuri Richat din Mauritania, atunci când staţia spaţială a traversat deşertul Sahara până la nivelul Oceanului Atlantic. Eroziunea diverselor structuri de piatră au creat caracteristici asemănătoare unui inel, dar originea structurii Richat rămâne într-un fel misterioasă.

Structura misterioasă are diametrul de cel puţin 30 de kilometri, fiind localizată, aşa cum am spus mai sus în Mauritania. Dar ce reprezintă ea de fapt? Prima oară s-a crezut că ar fi vorba de un crater de impact, dar apoi unii geologişti cred că e posibil să reprezinte un anticlinal circular, al cărui vârf a fost erodat. Pentru cei care ştiu puţină geologie, un anticlinal este partea unei cute geologice ridicate în formă de boltă. Totuşi, nu toţi sunt de acord cu această soluţie, ceea ce înseamnă că misterul persistă.

Poza de mai sus a fost luată de la distanţa de 348 de kilometri de deasupra Pământului, cu ajutorul unei camere Nikon D2Xs.

P.S. Alţii, cu imaginaţie mai mare, s-au gândit la soluţii mai mult sau mai puţin „fantastice”:
* resturile Turnului Babel;
* un dom de sare;
* Atlantida;
* un aerodrom străvechi;
* o carieră de piatră.

Alte idei?

P.S.2: Despre această structură am mai vorbit în august 2010, atunci numind-o „ochiul de taur al Saharei” (https://www.lovendal.ro/wp52/ochiul-de-taur-al-saharei-locul-unde-a-coborat-lucifer-din-paradis/).

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO