Ce mister ascunde imensa zonă sălbatică din nord-vestul Canadei, denumită „Valea oamenilor fără cap”?


În Parcul Naţional Nahanni din nord-vestul Canadei se află râul Nahanni. Zona este accesibilă doar cu ajutorul bărcilor sau a avionului, fiind tărâmul multor minunăţii naturale, ca doline, gheizere şi cascade duble ca mărime faţă de celebra cascadă Niagara. Lord Tweeds Muir, autorul celor „39 de trepte” spunea odată despre această vale că: „Este o vale a fanteziei (…) Unii spun că valea a fost odată plină de aur (…) Are un nume ciudat întrucât mulţi oameni s-au dus aici şi niciunul nu s-a mai întors (…) Indienii spun că acesta este tărâmul diavolilor”.

Defileul lung de 300 de kilometri a devenit unul cu o faimă proastă, ca urmare a nenumăratelor morţi şi dispariţii, câştigându-şi astfel numele de „Valea oamenilor fără cap”. Totul a început în anul 1908, atunci când fraţii Macleod s-a dus să prospecteze valea, în căutarea aurului. Nu s-a mai auzit apoi de ei timp de un an întreg, până când trupurile lor decapitate au fost găsite în apropierea râului. 9 ani mai târziu, un explorator elveţian, pe nume Martin Jorgenson, a fost găsit, de asemenea, mort, cu trupul decapitat. În anul 1945, un miner din Ontario a fost găsit în sacul său de dormit, având capul tăiat de la umeri.

În timp ce scepticii prezenţei unei forţe misterioase în această vale pun mutilările groaznice pe seama duşmăniilor dintre căutătorii de aur sau a indienilor ostili, există şi alte întâmplări ciudate în zonă care adaugă şi mai mult mister valei. Astfel, un renumit trib indian, Naha, pur şi simplu a dispărut din zonă, imediat după ce au avut loc primele decapitări. Alţi indieni evită zona această de secole întregi, spunând că există o forţă malefică necunoscută care îi vânează. De asemenea, multe părţi ale văii au rămas total neexploarate, existând totodată legende precum că aici s-ar afla intrarea în interiorul Pământului. Alţii cred că valea este tărâmul unei lumi pierdute, cu vegetaţie verde şi climat tropical.

Orice ar fi acolo, un lucru e sigur: ceva ciudat se întâmplă pe defileul râului Nahanni.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO