Fenomenele misterioase din zone Bucegilor: portaluri enigmatice în care turiştii sunt dezorientaţi! Voi aţi întâlnit aşa ceva?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Se știe că Munții Bucegi sunt plini de mistere, despre care am vorbit de mai multe ori în cadrul acestui site. De exemplu, mulţi turişti şi localnici susţin că în anumite zone din Bucegi sunt urmăriţi de lumini ciudate, fără sursă vizibilă. În alte cazuri, aceste lumini nu pot fi văzute cu ochiul liber, dar apar în poze plutind deasupra sau printre copaci. Fenomenul este similar cu mărturiile celor care au vizitat pădurea Hoia-Baciu de lângă Cluj care, de asemenea, au surprins astfel de lumini plutitoare în poze.

O altă anomalie despre care se vorbeşte mult în zona Bucegilor sunt portalurile. Au fost destule cazuri în care turişti aflaţi în Valea Urlătorii au declarat că au întâlnit oameni complet dezorientaţi care, fie nu ştiau deloc unde se aflau, fie credeau că se află în alte locuri. În cele mai multe cazuri, aceştia susţineau că ei credeau că se află în Valea Albă sau în Valea Cerbului. Legendele din zonă discută problema unor portaluri care leagă Valea Urlătorii de Valea Albă sau de Valea Cerbului. O posibilă explicaţie ar fi că respectivii oameni au trecut fără să îşi dea seama printr-un astfel de portal, ajungând în Valea Urlătorii.

Alte apariţii şi portaluri au fost raportate în zona cunoscută sub denumirea de Fisura Albastră. Vârful Caraiman şi Vârful Costilă nu sunt unite, între ele existând această zonă numită Fisura Albastră care este cunoscută pentru fenomenele paranormale care se petrec aici.

Dar, probabil unul dintre cele mai periculoase fenomene paranormale din zona Bucegilor este cărarea ireală. Dacă se porneşte din faţa Băncii Reginei, se trece Valea Comorii şi se urcă pe Jepii Mici se poate ajunge în zona unde se petrece acest fenomen. Este vorba de o cărare care nu există în realitate, dar care, uneori, în anumite condiţii, se formează, apărând paralel cu cărarea adevărată. Această cărare ireală este mică, ea măsurând în jur de aproximativ 20 de centimetri şi toţi cei care părăsesc cărarea adevărată şi ajung să meargă pe cea ireală mor sau dispar pentru totdeauna.

Cât adevăr și câtă legendă se află în aceste fenomene paranormale? Voi ați avut asemenea fenomene paranormale în Bucegi?

 


Lasă un comentariu