Enigmaticii călugări cu puteri paranormale din Munţii Rarăului… cine sunt ei?


Rarăul din Carpaţii Orientali reprezintă unul din munţii sfinţi ai dacilor, alături de Ceahlău, Bucegi şi Retezat. Pietrele Doamnei – cel mai cunoscut obiectiv turistic din munții Rarău, este ușor accesibil pentru turiști.

Localnicii spun că în locuri ascunse, trăiesc nişte pustnici care au puteri supranaturale. Ei se întâlnesc în cea mai mare taină, la Piatra Zimbrului; se spune că umblă îmbrăcaţi doar cu câte o piele de animal, uneori chiar goi complet, trăiesc în grote fără lumină şi fără căldură, chiar şi pe cele mai mari viscole şi se hrănesc doar cu plante şi rădăcini din pădure.

Ei apar în acele locuri şi numai atunci când este nevoie de ajutorul lor, cunoscute fiind câteva cazuri când turişti rătăciţi pe munte au fost salvaţi de aceşti paznici nevăzuţi, care apoi au dispărut fără urmă.

Dar, pe Rarău nu sunt numai călugări-bărbaţi, ci şi femei, aşa numitele „zăvorâte”. Unele dintre ele nu vorbesc decât o singură dată pe săptămână, o jumătate de oră, altele, mai „comunicative”, nu scot decât şapte cuvinte pe zi, şi acelea numai între anumite ore. Localnicii spun că ar fi peste 30 de astfel de sihastre, fiecare cu grota ei ascunsă, izolate total de lume, unele dintre ele cu studii înalte, medic sau profesor universitar.

Oare ce fac toţi aceşti oameni acolo?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock