Mai mult decât bizar! În nordul Greciei, cineva a surprins într-o fotografie numai puţin de 11 sori! Există fenomenul „sorilor falşi”, dar de obicei nu apar mai mulţi de 3…


11 soriAm găsite pe un site grecesc, bloglovin.com, o mică ştire ciudată însoţită de două fotografii. Ştirea a apărut în noiembrie 2013; nu cunosc limba greacă, aşa că încerc o traducere automată cu Google Translate (cine cunoaşte bine limba greacă ar putea să mă ajute s-o îmbunătăţesc). În esenţă, e vorba de prezenţa a 11 sori într-o fotografie!

„Un fenomen cu adevărat uimitor a avut loc pe cer. Numai puţin de 11 sori au fost observaţi în Halkidiki. Aceşti sori se mişcau uşor pe cer. Acesta este cel de-al treilea fenomen incredibil după ce în ziua de 26 septembrie 2013, un bărbat a încercat să imortalizeze un apus de Soare cu ajutorul aparatului său de fotografiat, de pe plaja capitalei ţării, iar rezultatul se poate observa în poza de mai jos. Sunt trei apusuri de Soare! Trei apusuri în aceeaşi poză! Nu-i vorba de un aparat foto stricat… Totuşi, e foarte impresionant şi a creat mare senzaţie pe Internet, în mediile sociale…”

P.S. Haideţi, mai întâi, să fac câteva precizări necesare. În primul rând, Halkidiki este o peninsulă situată în nordul Greciei. În al doilea rând, fenomenul sorilor multipli se numeşte „câinii de pază ai Soarelui” („halo” sau „sun dogs” în limba engleză) şi este un fenomen binecunoscut în fizica atmosferei, apărând din cauza reflexiei sau refracției luminii în cristale de gheață care sunt prezente la nori de mare altitudine. Dar, de obicei se ivesc 2 sau 3 sori, nicidecum… 11! Ce poate fi atunci? N-ar fi exclus să fie vorba de Photoshop, cineva nevrând altceva decât să se distreze şi să creeze senzaţie pe Internet.

Aştept şi părerile voastrem bineînţeles. Să nu-mi spuneţi că cerul a avut „pojar” în acea zi, şi i-au apărut mai multe „bube luminoase” pe el…

3 sori


Lasă un comentariu