A fost dezvăluit misterul morţii lui Chopin, geniul care a avut o legătură uluitoare cu Eminescu


Cercetătorii au reuşit în sfârşit să rezolve misterul morţii compozitorului polonez Frederic Chopin.

După ce a murit de o boală cronică în 1849, la vârsta de doar 39 de ani, Chopin, care a creat mai multe compoziţii muzicale nemuritoare, a cerut ca inima lui să-i fie scoasă din trup și să fie înmormântat în Polonia, țara sa de origine. Această cerere nu a fost făcută doar pentru că Chopin era legat de Polonia, dar mai mult pentru că Chopin se temea de a nu fi îngropat de viu, o teamă cunoscută sub numele de tafofobie.

Acum, la mai mult de 160 de ani de la moartea sa, inima lui Chopin, care a fost păstrată într-o biserică din Varșovia, a oferit indicii oamenilor de ştiinţă pentru a afla cauza morţii compozitorului polonez. Iar răspunsul a fost următorul: Chopin a murit din cauza pericardită, o complicație rară a tuberculozei care determină umflarea membranei care înconjoară inima.

„Nu am deschis borcanul în care se afla inima”, a spus profesorul Michael Witt de la Academia Poloneză de Științe. „Dar, ţinând cont de starea în care se afla inima putem spune, cu mare probabilitate, că Chopin a murit de pericardită, ca şi complicaţie a tuberculozei, aceasta fiind, probabil, cauza imediată a morții sale“.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): washingtonpost.com

P.S. Aşa cum spuneam într-un articol din iunie 2017 – EXCLUSIV! Geniile se reîncarnează? Coincidenţe incredibile între marele poet Eminescu şi genialul compozitor Chopin – există o coincidenţă uluitoare între două genii: Chopin şi Eminescu. Chopin a trăit 39 de ani, murind în 1849; imediat, în 1850, se naşte Eminescu, care a murit în 1889, tot la 39 de ani. Îmi puneam atunci întrebarea: să fie doar o simplă coincidenţă sau Universul are nişte legi şi secrete pe care noi nu le putem bănui? A fost oare Eminescu reîncarnarea lui Chopin?


Lasă un comentariu