Site de secrete, stiinta si metafizica

Beethoven a avut o iubită din România

2 23

beethoven25Astăzi, 16 decembrie 2009, se împlinesc 239 de ani de la naşterea genialului compozitor german Ludwig van Beethoven. Un amănunt interesant din biografia sa îl constituie faptul că una din iubirile lui Beethoven a locuit în România de azi.

După mai mulţi ani de cercetări, profesoara Luciana Ianculescu a conchis că că prima iubire a lui Ludwig van Beethoven a locuit, cu 186 de ani în urmă, în clădirea cunoscută astăzi drept Casa Armatei din Timişoara.

„La numai 17 ani, Beethoven şi Jeanette au trăit o frumoasă poveste de iubire adolescentină, la Viena”, a spus Luciana Ianculescu. „Idila nu a durat mult, iar Jeanette s-a căsătorit cu căpitanul Karl Greth, care a devenit comandant al Garnizoanei Timişoara şi a adus-o pe frumoasa artistă în oraşul de pe Bega”, a adăugat aceasta.

Sursa: www.adevarul.ro

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie