O teorie şocantă: filozoful şi matematicianul grec Pitagora a fost inventat în antichitate?


Pitagora, conform istoriei oficiale, a fost un filozof și matematician grec celebru. El e bine cunoscut de către şcolari în special datorită „teoremei lui Pitagora”, cea care spune că „suma pătratelor catetelor este egală cu pătratul ipotenuzei”.

Dar, conform unei cărţi scrise de Simon Critchley şi intitulată „Cartea filozofilor morţi” (pe care o puteţi citi parţial pe Google Books AICI), n-ar fi exclus să presupunem ca Pitagora să nu fi existat niciodată. Astfel, Critchley spune că un grup de oameni din sudul Italiei, care se numeau „pitagoreeni”, au inventat un „Fondator” pentru credinţele lor, care a trăit şi a murit într-o manieră conformă credinţelor lor.

De asemenea, aşa cum ne spune şi Wikipedia, „Pitagora pare să nu fi scris nimic. Doctrina filosofică a pitagorismului ne este totuși destul de bine cunoscută din lucrările lui Aristotel și Sextus Empiricus, precum și din lucrări ale pitagoricienilor de mai târziu. Totuși, nu se poate stabili cu precizie ce aparține lui Pitagora și ce au adăugat pitagoricienii ulteriori. Celebrele texte „pitagoriciene” Versurile de aur ale lui Pitagora și Legile morale și politice ale lui Pitagora, existente și în traduceri românești, aparțin unei epoci ulterioare”.

Acum, stau şi mă gândesc… dacă această teorie este una adevărată, atunci dacă şi alte persoane celebre din Antichitate nu au existat şi au fost inventate?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO