Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Oamenii de ştiinţă susţin că pe Marte ar fi putut exista în trecut o atmosferă care să susţină viaţa! Poate că marţienii au existat cu adevărat cu milioane de ani în urmă, dar apoi au migrat pe Pământ!


viata pe MarteDupă mai multe decenii de studiu a „planetei roșii”, adică a planetei Marte, oamenii de ştiinţă recunosc acum că există o posibilitate foarte mare ca un impact al unui asteroid sau al unei comete să fi modificat „planeta roșie” complet.

Comparativ cu Pământul, Marte are multe cratere de impact care nu sunt chiar atât de neobişnuite, întrucât Marte se află într-o poziție foarte proastă în sistemul nostru solar, chiar lângă centura de asteroizi. Din această cauză Marte este în mod constant bombardat de asteroizi. Spre deosebire de Pământ, pe Marte nu există o „Lună” mai mare pentru a se proteja împotriva asteroizilor; nu există decât doi sateliţi mai mici. Nu degeaba, în acest articol (Luna este un corp artificial imens, ce a fost adus lângă noi pentru a fi observaţi de “gardieni”! Noi, oamenii, suntem prizonieri în această imensă închisoare denumită “Pământ”!) presupuneam că Luna este un obiect artificial, care a fost pus lângă Pământ ca un scut împotriva meteoriţilor care s-ar îndrepta spre Pământ.

Privind înapoi în istoria planetei noastre, știm că Pământul a fost afectat în trecut de obiecte cereşti mari, unele dintre acestea afectându-l extrem de grav. Cred că unul dintre cele mai bune exemple în acest sens este craterul de impact Chicxulub, situat în Peninsula Yucatan din Mexic, despre care mulţi oameni de ştiinţă cred că acesta a fost motivul numărul unu pentru dispariția dinozaurilor.

Dacă s-a întâmplat aşa ceva pe Pământ, cu siguranţă trebuie să se fi întâmplat ceva asemănător şi pe planeta Marte. De exemplu, pe planeta roșie putem găsi un crater enorm, situat în regiunea Lyot, și care are un diametru de peste 200 de kilometri. Zona mare a acestui crater enorm ne spune cât de puternic trebuie să fi fost impactul; acesta poate fi fost una dintre principalele cauze pentru care Marte de astăzi este literalmente doar un „deşert”. O cometă sau un asteroid ar fi putut cauza o perturbare profundă a lui Marte, o lovitură care ar fi fost un eveniment devastator în schimbările climatice ale planetei.

Aşadar, se poate pune întrebarea: este posibil ca, înainte de acest eveniment tragic, Marte să fi avut o atmosferă (pe care a pierdut-o) şi care ar fi putut susţine viaţa? Au existat în vechime civilizaţii extraterestre pe Marte? Dacă da, ce s-au întâmplat cu marţienii? Au supravieţuit ei şi altă parte? S-au refugiat cumva pe Pământ? Acestea sunt doar câteva din numeroasele întrebări la care nu avem un răspuns clar.

În 1976, atunci când sonda spaţială Viking transmitea primele imagini cu „planeta roşie”, s-a constatat, cu multă uluire, că Marte nu era foarte diferit de Pământ. Multe regiuni de pe Marte seamănă cu locuri de pe Pământ, cum ar fi Valea Morţii. Există din ce în ce mai mulţi oameni de ştiinţă de top care au sugerat că Marte ar fi putut exista o atmosferă foarte asemănătoare cu atmosfera Pământului, dar aceasta a fost anihilată. Sunt unii care sugerează că pe Marte ar fi avut mai multe explozii nucleare puternice, întrucât pe planeta roşie s-a descoperit Xenon-129, ce este produs de exploziile nucleare.

Oricum, în ultima vreme am scris foarte multe articole despre „artefactele ciudate” surprinse de robotul NASA Mars Rover, care explorează planeta roşie. Deşi NASA susţine că aceste sunt doar pareidolii, nu ar fi exclus să reprezinte de fapt urme ale unei străvechi civilizaţii din sistemul nostru solar.


Lasă un comentariu