N-aţi dori să faceţi o vizită pe o planetă de diamant?

2.585 vizualizari

Aţi visat vreodată să vă faceţi luna de miere pe o planetă de diamant? Iată ce ştire putem citi pe Wired Science:

O echipă internaţională de astronomi, condusă de profesorul Matthew Bailes, de la Universitatea de Tehnologie Swinburne (Australia), a descoperit o planetă formată din cristale de diamant în galaxia noastră, Calea Lactee. Planeta este mică din punct de vedere al diametrului (60.000 km), fiind totuşi de cinci ori mai mare decât mărimea Pământului. Dar, în ciuda staturii sale relativ mici, această planetă din cristale are o masă mult mai mare decât masa celui mai masiv corp ceresc din sistemul nostru solar, Jupiter.

Cercetătorii de la diverse instituţii din Marea Britanie, Australia, Germania, Italia şi SUA au folosit o serie de telescoape radio şi 200.000 de GB de date de pe cer pentru a găsi această planetă de diamant. Această planetă gravitează steaua ei la o distanţă de 600.000 de kilometri, ceea ce înseamnă că un an terestru este echivalentul a două ore.

P.S. Interesant e faptul că în ianuarie 2010 pe planetele Neptun şi Uranus s-au mai descoperit oceane de diamant: https://www.lovendal.ro/wp52/pe-neptun-si-pe-uranus-se-gasesc-oceane-de-diamant/