Un preot iezuit văzu odată un oraş imens şi splendid plutind în aer, deasupra mării! E doar fenomenul „fetei morgana” sau e vorba de altceva?l


fata morganaPreoții iezuiți nu sunt cunoscuţi că ar fi consumatori de droguri, dar viziunea părintelui iezuit Domenico Giardina fost atât de „reală”, încât ai crede că acest preot chiar s-a drogat. Ce s-a întâmplat de fapt? Era o zi frumoasă pe 14 august 1643. Privind peste mare, din Messina, Sicilia, Giardina a văzut un întreg oraș plutind în aer, acesta fiind nelimitat ca dimensiuni și plin de splendoare, fiind împodobit cu clădiri magnifice, de parcă ar fi fost create din cristale luminoase.

Apoi, preotul povesteşte: „Metropola brusc s-a transformat într-o grădină, și apoi într-o pădure. Ulterior, într-o clipă, părea că totul a dispărut în haos. Se văzu armate imense, apoi totul se pierdu definitiv.”

Nu, părintele Giardina nu s-a drogat, ci el chiar a asistat la acest eveniment, el fiind martorului unui miraj, fenomen fizic cunoscut sub numele de „fata morgana”. Secole întregi, „fata morgana” a fost considerat a fi opera vrăjitorilor sau a unui zeu, însă noi astăzi ştim că sunt nişte simple legi optice ale fizicii. Nu vreau să redau din nou explicaţia pe care ne oferă fizica, însă, într-un articol din 2009, Oglinzile aeriene: “Fata morgana”, un fenomen insuficient explicat, aveam îndoieli că toate fenomenele de „fata morgana” ar putea fi explicate astfel. Citez câteva fragmente din acel articol:

* Imaginilor propriu zise li se pot găsi o explicaţie satisfăcătoare, însă claritatea acestor imagini te pune pe gânduri: nicio distorsiune, nicio deformare şi faptul că, in pofida marilor distanţe, dimensiunile sunt perfect respectate şi detaliile abundă! În aceste cazuri, teoria clasică apare deficitară.

* Fizicienii atmosferei au încă multe necunoscute de descifrat, ca de exemplu formaţia câmpului magnetic, transmisiile semnalelor hertziene etc.

* Iată, de pildă, câteva dintre cazurile bizare prin claritatea lor: „Într-o zi, o casă ascunsă de o colină a fost atât de limpede reflectată încât se puteau recunoaşte copiii care se jucau în curte”… „La 20 km sud de Yuma se află o fermă al cărui proprietar vede adeseori orăşelul San Luis, de dincolo de frontiera cu Mexicul. În mod normal, însă, San Luis nu poate fi văzut. Când condiţiile meteorologice sunt propice mirajului, se distinge clar autostrada cu automobilele gonind, se vede spitalul oraşului”…

* „În 1920, personalul gării Bagdhad, pe ruta Santa Fe, a văzut de mai multe ori profilîndu-se o imagine pe lacul secat dinspre sud de gară. Spectacolul era atât de precis, încât a putut fi indentificat: era orăşelul californian San Jose, situat la 800 km distanţă, dincolo de mai multe lanţuri muntoase.”

 


Lasă un comentariu