Fizica cuantică ar putea explica telepatia! Totul în acest Univers este interconectat!


telepatie nouaCrezi în puterea telepatiei? Mulți oameni obișnuiți acceptă telepatia ca fiind adevărată, iar unii spun că chiar ei înşişi au avut experiențe telepatice. Totuși, majoritatea oamenilor de ştiinţă rămân sceptici cu privire la natura şi realitatea fenomenului. Cu toate acestea, există cercetători care au efectuat mai multe cercetări pe acest subiect. Unul dintre aceştia este Dean Radin, cercetător principal la Institutul de Științe Noetice, autor sau co-autor a peste 200 de articole tehnice și populare, autor al best-sellerului „Universul conştient”, în care abordează tema telepatiei, prin prisma fizicii cuantice.

Putem simți ce se întâmplă cu cei dragi nouă, aflaţi la mii de km depărtare? De ce suntem uneori siguri de identitatea unui persoane, atunci când ne sună la telefon, fără să ne uităm pe ecran? Este posibil ca oamenii să perceapă ceva fără utilizarea simțurilor obișnuite? Mulți oameni cred că astfel de „fenomene psi” sunt foarte rare sau reprezintă „daruri divine”, pe când alții cred că toţi le avem, dar nu suntem conştienţi de ele. Dar, cele mai recente cercetări arată că aceste fenomene sunt reale și larg răspândite și sunt o consecință inevitabilă a realităţii fizice, interconectate, în care trăim.

Albert Einstein a recunoscut şi el interconexiunea în timp şi spaţiu a două fiinţe, care nu comunică în mod convențional, la mult timp după ce interacțiunea lor inițială a avut loc. Ar putea exista o rețea de interconexiune a minţilor noastre, care ar putea explica abilităţile noastre psihice evidente? Dean Radin, cercetător principal la Institutul de Științe Noetice, consideră că da.

Ştiinţa nu crede în telepatie, în general în fenomenele de percepţie extrasenzoriale (ESP) şi asta pentru că aceste fenomene ar fi „imposibile”. De ce este imposibile? Pentru că ESP ar încălca legile ştiinţifice. Dar, a nu se uita că istoria științei este plină de neîncrederea în „lucruri imposibile”, care până la urmă s-au dovedit a fi chiar posibile. Dean Radin crede însă că mecanica cuantică poate rezolva misterul telepatiei.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că lumea particulelor elementare (atomi, electroni etc.) ar putea fi interconectată, iar aceste conexiuni ar putea avea şi consecinţe la nivelul lumii noastre, „macroscopice”. Unii oameni de știință sugerează că gradul remarcabil de coerență afișat în sistemele vii ar putea depinde de efectele cuantice fundamentale, cum ar fi interconexiunea. Alții sugerează că starea de conştiinţă este cauzată sau legată într-un fel important cu particulele interconectate în creier. Se propune chiar ideea că întregul Univers este o singură fiinţă, „autoconectată”.

Ce se întâmplă dacă aceste speculații sunt corecte? Care ar fi experienta umană într-un asemenea Univers interconectat? În cartea sa, „Minţile interconectate”, cercetătorul Radin scrie că telepatia ar fi un fel de interconectare cuantică: atunci când lucrurile/fiinţele sunt corelate la distanţă, fără transfer de energie între ele. Deci, poate că totul este interconectat, iar mecanica cuantică oferă dovezi pentru a demonstra telepatia…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock