Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

O poză incredibilă cu un meteorit deasupra deşertului Mojave

279

meteorit 1Credeţi că această fotografie a fost făcută pe calculator? Nu! E reală. Şi e incredibilă. În ea se vede cum un meteorit uriaş brăzdează cerul în timpul ploii de meteoriţi Geminide (eveniment astronomic ce are loc în fiecare an între 12 şi 13 decembrie).  Poza aceasta a fost realizată de către astro-fotograful Wally Pacholk în deşertul Mojave (California, SUA), într-o noapte întunecată şi senină.

Ploaia de meteoriţi Geminide a crescut în intensitate în ultimele decenii, întrucât în condiţii optime pot fi vizualizate numai puţin de 160 de meteoriţi pe oră. Aceşti meteoriţi traversează cerul la o viteză de circa 40 kilometri pe secundă şi sunt foarte uşor de fotografiat. Prima dată, ploaia a apărut în anul 1862, dar atunci erau numai 14 meteoriţi pe oră. Deşi cel mai bine se observă din emisfera nordică, ploaia de meteoriţi poate fi văzută destul de bine şi din emisfera sudică.

Revenind la autorul acestei incredibile fotografii, iată ce a declarat: “Îmi place să privesc cerul nopţii. Ca adolescent, petreceam ore întregi uitându-mă la stele. Familia mea mă întreba: “De ce”? Aşa că m-am apucat să fac poze cu cerul nopţii pentru a le arăta ce pierd”.

Orgoni Crystal