Nu mai e nicio teorie a conspiraţiei: tot mai mulţi oameni de ştiinţă cred că timpul e o iluzie şi că nu există nici trecut şi nici viitor


iluzia-timpului-2Timpul nu este real, iar acesta este o construcţie umană pentru a ne ajuta să facem diferența între acum și percepția noastră a trecutului, spune o teorie ştiinţifică şocantă.

Conceptul de timp este pur și simplu o iluzie formată din amintiri umane, tot ceea ce a fost vreodată și tot ceea se va întâmpla, SE ÎNTÂMPLĂ CHIAR ACUM. Aceasta este teoria conform unui grup de fizicieni renumiţi care şi-au propus să rezolve unul dintre misterele Universului.

Legile fizicii sunt simetrice până la urmă, ceea ce înseamnă că timpul ar putea fi interpretat ca mişcându-se şi înapoi, aşa cum acum considerăm că el se mişcă înainte. Într-adevăr, unii adepti ai teoriei „Marii Implozii”, spun că timpul se va derula înapoi atunci când Universul îşi va opri extinderea și va începe să se contracte înapoi.

De ce trebuie ca timpul să meargă înainte? Inevitabil, unii au ajuns la concluzia că timpul este pur și simplu o construcţie umană. Se consideră că există un „Univers-bloc” unde timpul și spațiul sunt conectate, lucrul acesta fiind cunoscut sub numele de continuum spațiu-timp. Teoria, care este susținută teoria relativității a lui Einstein, afirmă că spațiul și timpul sunt parte dintr-o structură cu patru dimensiuni, unde tot ceea ce s-a întâmplat are propriile sale coordonatele în spațiu-timp. Acest lucru ar permite ca totul să fie „real”, în sensul că trecutul, și chiar și viitorul se află încă acolo, în spațiu-timp.

Fizicianul Max Tegmark, de la Massachusetts Institute of Technology, a declarat space.com: „Ne putem înfățișa realitatea noastră fie ca un loc tridimensional în care lucrurile se întâmplă în timp, fie ca un loc în patru dimensiuni (Universul-bloc) în care nu se întâmplă nimic; şi în acest caz tot ceea ce se schimbă este într-adevăr o iluzie, pentru că nu există nimic care se schimbă, totul e doar acolo: trecut, prezent, viitor. Noi avem iluzia că trecutul deja s-a întâmplat, că viitorul nu există încă și că lucrurile se schimbă. Singurul motiv pentru care simt că am un trecut este faptul că creierul meu conține amintiri”.

Sursa: The Express.co.uk

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO