O nouă descoperire arheologică arată încă o dată că Biblia nu e o „poveste de adormit copiii”! S-au descoperit sigilii care demonstrează existenţa regilor David şi Solomon, aşa cum Biblia ne spune!


rege Solomon DavidBiblia a fost şi este considerată de către mulţi ateişti şi oameni de ştiinţă drept o „poveste de adormit copiii”. Ce se întâmplă însă atunci când sunt confirmate din punct de vedere arheologic şi istoric cele mai multe din istorisirile din Biblie? Mai poate fi considerată atunci Biblia drept un basm?

În noiembrie 2013 scriam un articol (Arheologii israelieni cred că au descoperit locul “Cortului mărturisirii” din Biblie, acolo unde Dumnezeu cobora pe nor şi vorbea cu Moise!) în care arătam cum arheologii israelieni au descoperit locul unde se află „Cortul mărturisirii” menţionat în Biblie.

Acum, vă prezint un alt articol apărut în Washington Post pe 23 decembrie 2014 în care se vorbeşte despre găsirea unor dovezi conform cărora regii biblici Solomon şi David chiar au existat. Citez din articol:

Vechii regi David și Solomon sunt două dintre cele mai cunoscute figuri ale Bibliei. Cu toate acestea, unii cercetători au contestat existența lor, sau cel puțin rolurile lor ca regi, ca urmare a lipsei de dovezi că au existat sau funcţionat guvernele sau statele lor în secolul al 10-lea î.Hr., când cei doi se spune că ar fi trăit.

În numărul din decembrie al revistei „Arheologia Orientului Apropiat”, cercetătorii de la Universitatea de Stat din Mississippi contestă  argumentul mai sus menţionat, prin faptul că au descoperit șase bule – sigilii de lut folosite pentru a asigura protecţia documentele oficiale – la Khirbet Summeily, un sit arheologic situat la est de Gaza, în sudul Israelului.

Potrivit co-directorul de proiect Jimmy Hardin, care a excavat în zonă din 2011, sigiliile indică faptul că acolo s-au desfăşurat activități, fie politice fie administrative, la un nivel cu mult peste nivelul tipic al unei gospodării din mediul rural. Găsirea bulelor sprijină puternic ideea că Khirbet Summeily a fost o locaţie guvernamentală.

Datarea sigiliilor ca fiind din secolul al 10-lea î.Hr. sprijină veridicitatea istorică a lui David și Solomon, despre care putem afla din textele biblice ebraice.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock