Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

În Siberia, în mijlocul unui lac, se află o structură misterioasă, pentru care oamenii de ştiinţă nu găsesc nicio explicaţie!

  •  
  •  
  •  
  •  

blank
Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Pe o mică insulă din mijlocul unui lac din Siberia se află o priveliște enigmatică. Bine ați venit la ruinele de la Por Bajin, o structură care se află în apropiere de granița mongolă, în Republica Tuva (Federaţia Rusă). Este o zonă aproape complet neafectată de civilizație. Și nimeni nu știe exact ce este Por Bajin.

În timp ce ea pare ca o fortăreață la prima vedere, cu zidurile sale falnice, totuşi nu e chiar aşa. Experții sunt de părere că vechea structură de 1.300 de ani conține, de fapt, un palat de vară și o mănăstire. Dar nimeni nu a fost capabil să dovedească acest lucru.

În timp ce locul a fost explorat pentru prima dată în 1891, o cercetare amănunţită a avut loc abia în 2007. Astfel, cercetătorii au descoperit o influență chinezească distinctă, ca de exemplu utilizarea anumitor ţigle sau metode de construcție, adăugând astfel şi mai mult mister.

Fundația Culturală Por-Bajin, site-ul oficial al complexului, prezintă unele dintre principalele probleme la care trebuie încă să se răspundă:

Aparent, această structură a fost construită în perioada Imperiului Uigur (744-840). Dar nu este clar de ce ar fi construit o fortăreață într-un astfel de loc solitar – departe de așezările mari și rutele comerciale. De asemenea, nu este clar dacă Por-Bajin a fost o structură defensivă, un templu budist sau maniheist sau o reşedinţă de vară a hanului. Există chiar și o versiune că aici ar fi existat un observator străvechi. Arhitectura cetății naşte, de asemenea, multe întrebări.

De asemenea, nu se cunoaşte dacă structura nu a fost construită pe uscat, iar lacul s-a format mai târziu, în jurul cetății deja construite.

Scopul acestei structuri nu este singurul lucru misterios; se crede că ea a fost abandonată după o perioadă scurtă de timp. De ce-a avut loc acest lucru? Ce s-a întâmplat? Iată câteva enigme la care nu s-a găsit un răspuns până în prezent…


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu