Biblia ştia de mii de ani că Pământul e rotund, înainte de descoperirea lui Magellan! Aflaţi ce alte cunoştinţe astronomice avansate aveau cei care au scris Biblia…

  •  
  •  
  •  
  •  

astronomie BiblieMulţi ateişti au acuzat faptul că Biblia conţine minciuni şi poveşti de adormit copiii… Dar, adevărul e că în Biblie se întâlnesc adevăruri de netăgăduit. Înainte ca Magellan (în secolul al XVI-lea) să descopere că Pământul e rotund, mulţi credeau că planeta noastră este plată sau are alte forme ciudate. Însă Biblia, mai exact, Vechiul Testament ne spune cu mii de ani înainte de descoperirea lui Magellan că Pământul e rotund! Iată ce scrie în Isaia 40:22: „El stă în scaun deasupra cercului pământului; pe locuitori îi vede ca pe lăcuste; El întinde cerul ca un văl uşor şi îl desface ca un cort de locuit”. Aşadar, se spune clar: planeta noastră e rotundă!

Aceeaşi Biblie ne mai spune că Pământul „atârnă” în spaţiu, neagăţat de nimic: „El întinde miazănoaptea peste genune; El spânzură pământul pe nimic”. (Iov 26:7). Pe de altă parte, în zilele noastre, astronomii au ajuns la concluzia că e imposibil de aflat numărul de stele din acest Univers… acestea sunt sute şi mii de miliarde; în vechime, omul, privind doar bolta cerească, ar fi putut spune că numărul de stele e limitat la câteva mii sau zeci de mii. Faptul că numărul de stele din Univers e imposibil de cunoscut e un lucru care l-am aflat în zilele noastre… însă acelaşi lucru l-a spus şi Biblia cu mii de ani în urmă: „Precum e nenumărată oştirea cerească şi nenumărat nisipul mării, aşa voi înmulţi neamul lui David, robul Meu, şi al leviţilor celor ce-Mi slujesc Mie.” (Ieremia 33:22). De unde ştiau autorii Bibliei acest lucru?

Să luăm un alt exemplu: recent, astronomii au descoperit că aglomeraţia de stele din Pleiade este legată gravitaţional, în timp ce aglomeraţia de stele din Orion se dezintegrează. Uimitor, dar acelaşi lucru îl spune şi Biblia cu mii de ani în urmă: „Poţi tu să legi cataramele Pleiadelor sau să deznozi lanţurile Orionului?” (Iov 38:31). Şi asta e coincidenţă?

Tot cu mii de ani în urmă, Biblia cunoştea ciclul natural al apei: „27. El atrage picăturile de apă, El le preface în aburi şi dă ploaia. 28. Iar norii o trec prin sita lor şi o varsă picături peste mulţimile omeneşti. 29. Cine poate să priceapă cum se desfăşoară norii şi cum bubuie tunetul în cortul lui?” (Iov 36:27-29).

Sfântul Pavel cunoştea că fiecare stea este unică; înainte, oamenii nu făceau mari diferenţe între stelele de pe cer, până când astronomia modernă a descoperit că există mai multe tipuri de stele (gigante roşii, albe, pitice roşii, albastre etc.). Iată ce spune Sf.Pavel: „Alta este strălucirea soarelui şi alta strălucirea lunii şi alta strălucirea stelelor. Căci stea de stea se deosebeşte în strălucire” (1 Corinteni 15:41).

Iată câteva exemple care arată că personajele din Biblie aveau cunoştinţe avansate de astronomie, unele din ele descoperite doar recent de ştiinţa modernă.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu