Într-o carte din sec. al XVI-lea, apare o pisică cu un „jetpack” în spate! Aduce aminte de „Iron Man”! Care e secretul ei?


pisica jetpack„Jetpack”-ul sau „rucsacul-zburător“ este aparat portabil pentru zbor individual. El se află încă în etapa de încercare, iar comercializarea sa pe scară largă nu a devenit încă realitate. Se pare însă că, cel puţin în desene, jetpack-urile erau populare acum vreo 500 de ani, căci ele au fost găsite într-o carte în limba germană din 1530, care a fost recent digitalizată de Universitatea din Pennsylvania. Desenele au atras atenția unui blogger australian, ceea ce a dus la studierea lor recentă de către cercetătorul Mitch Fraas. Dar ştiţi ce e ciudat? Desenele vechi de 500 de ani prezintă nişte pisici cu jetpack-uri!

Se pare ca artistul din secolul al XVI-lea a propus aceste jetpack-uri ca arme de atac. Dar, în loc să fie vorba de o versiune renascentistă a lui „Iron Man” zburător, artistul a propus transformarea pisicilor în arme. Ideea era simplă: decât să se încerce asediul anevoios al unui castel sau oraș, mai bine s-ar prinde o pisică, i-am ataşa un dispozitiv jetpack pe spate ei, i-am da foc și apoi am elibera pisica, care, intrând în panică, ar fugi acasă, dar ar putea incendia întreg oraşul. Însă cercetătorul Mitch Fraas spune că aceasta ar fi o idee foarte proastă, pentru că animalele puţin probabil că s-ar fi întors la locul de unde au fost răpite şi ar fi dat foc la tabăra „creatorilor de jetpack-uri.”

Concluzia este aceasta: dispozitivul din spatele pisicii din aceste desene nu poate fi o tehnologie modernă a sec.XX-XXI („jetpack”-uri zburătoare), ci un dispozitiv medieval proiectat pentru a incendia. Nu ştim dacă ele au fost puse şi în practică, căci mi-ar fi părut rău pentru bietele pisic chinuite…

Sursa articolului: The Guardian.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock