Arheologii au descoperit o reţea extinsă de tuneluri, cu o vechime de 12.000 de ani, din Scoţia pănă în Turcia! Ce făceau oamenii din Epoca de piatră în ele?

  •  
  •  
  •  
  •  

retea de tuneluriO ştire absolut şocantă putem citi pe site-ul Intellihub.com. E vorba de faptul că arheologii au descoperit că, în timpul Epocii de Piatră, au fost construite mii de tuneluri în întreaga Europă, din Scoţia până în Turcia. Scopul lor? E greu de spus… Citez din articol:

Arheologul german Dr. Heinrich Kusch, în cartea sa „Secretele lumii subpământene ale lumii străvechi”, ne relevă faptul că o mulţime de tuneluri au fost construite sub structurile neolitice aflate pe teritoriul Europei. Faptul că atâtea tuneluri au supravieţuit timp de 12.000 de ani indică faptul că reţeaua originală de tuneluri trebuie să fi fost uriaşă. „Doar în Bavaria am găsit 700 de metri din aceste reţele subterane. În Styria (Austria), am descoperit 350 de metri”, spune Dr.Kusch.

Dar, tunelurile se găsesc în toată Europa, din Scoţia până în Marea Mediterană şi sunt mii. În general, ele sunt mici, măsurând doar 70 de centimetri înălţime, o valoare suficientă pentru ca o persoană să se strecoare prin ele. În unele locuri, s-au descoperit şi încăperi, camere de înmagazinare şi locuri de odihnă.

În timp ce mulţi cred că oamenii din Epoca de piatră erau primitivi, incredibile descoperiri, ca templul de 12.000 de ani Gobekli Tepe din Turcia, piramidele din Egipt şi Stonehenge, demonstrează faptul că locuitorii din Epoca de piatră nu erau atât de înapoiaţi pe cât se crede.

La ce serveau aceste tuneluri? Unii experţi cred că ele constitituiau drept adăpost pentru apărare de prădători, pe când alţii cred că ele erau o modalitate de a călători în siguranţă sau de adăpostire de condiţiile meteorologice aprige sau chiar de războaie. Ori poate ele serveau pentru alte scopuri… de exemplu, pentru a migra către lumea subpământeană. Precum se ştie, există supoziţii că în interiorul Pământului s-ar mai afla şi astăzi o civilizaţie subpământeană… Oricum, misterul acestor tuneluri va fi greu de rezolvat.

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner