Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Asasinarea premierului britanic Spencer Perceval (de acum două secole) a fost profeţită de un bancher într-un vis ciudat

  •  
  •  
  •  
  •  

blankSpencer Perceval s-a născut în 1762, fiind al doilea fiu al contelui de Egmont. El a absolvit dreptul, iar în 1786 intră în Barou unde şi-a capătat o faimă ca avocat strălucit. Fiind un orator aproape desăvârşit, politicul l-a atras inevitabil, aşa că în 1796 a intrat în Parlament, ca membru al conservatorilor britanici.

Când Henry Addington a devenit premier în 1801, acesta l-a convins pe Spencer Perceval să se alăture noului guvern ca Procuror General. Perceval a lucrat din greu la noul său loc de muncă, şi atunci când fostul premier Pitt şi-a format cel de-al doilea guvern în 1804, Perceval şi-a păstrat în continuare poziţia sa. În 1807, ducele de Portland a devenit prim-ministru, iar Spencer Perceval a fost făcut ministru de Finanţe, fiind, în acelaşi timp, şi lider al Camerei Comunelor. În 1809, regele George al III-lea, l-a convocat pe „omul cel mai cinstit pe care l-a cunoscut vreodată,” rugându-l să devină prim-ministru… Perceval a acceptat.

Un comerciant falit cumpără 2 pistoale…

În primăvara anului 1812, un comerciant pe nume John Bellingham, în vârstă de 42 de ani, intră într-un  Londra, şi cumpără două pistoale şi muniţie. Bellingham devenise falit, după ce pierdu toţi banii într-o afacere de export de cherestea în Rusia. Bellingham s-a dus tocmai în Rusia pentru a rezolva problema şi s-a plâns autorităţilor ruse, dar a fost atât de insistent, încât acestea l-au trimis în închisoare…unde a petrecut câteva luni! Şi asta deşi a făcut apel la ambasada Marii Britanii, însă aceasta din urmă s-a încurcat în propria birocraţie.

Când, în sfârşit a fost eliberat, Bellingham s-a întors în Anglia şi a început o campanie febrilă pentru revizuirea cazului său şi pentru primirea de compensaţii. El a scris nenumărate scrisori parlamentarilor, informându-l chiar şi pe Prinţul Regent de încarcerarea lui nedreaptă. Dar toate acestea n-au folosit la nimic. Într-o zi, Bellingham a intrat în sediul Guvernului pentru a-şi face cunoscute încă o dată nemulţumirile, dar a fost întâmpinat de un oficial guvernamental care i-a spus: „Du-te dracului!”

Aşa că John Bellingham a decis să-şi verse mânia împotriva birocraţiei britanice, împuşcându-l pe primul-ministru, de preferinţă, chiar în mijlocul Camerei Comunelor (camera inferioară a Parlamentului britanic) şi în prezenţa tuturor membrilor săi. Pentru a-şi duce la îndeplinire această faptă, Bellingham începu să frecventeze Camera Comunelor, pentru a observa ruta obişnuită a premierului.

Un vis ciudat…

Şi de aici începe partea paranormală a poveştii noastre… Pe 3 mai 1812, dl John Williams, ce era un cunoscut bancher din provincie, avuse un vis foarte ciudat. Se făcea că stătea în lobby-ul din Camera Comunelor, iar deodată observă cum intră în lobby un om de statură mică, îmbrăcat în mantou albastru şi vestă albă. Ceva mai târziu, în vis îi apăru un alt om, îmbrăcat într-un mantou cu butoane aurii, care scoase un pistol şi îl împuşcă pe omul cu mantou albastru. Visul a fost atât de real, încât observă că victima fusese împuşcată în partea stângă a pieptului său. În vis, bancherul află şi numele celui împuşcat: primul ministru, Spencer Perceval.

După aceea, dl Williams se trezi şi îi povesti visul soţiei sale. Aceasta îl asigură că a fost doar un coşmar şi îi spuse să se culce la loc. După ce adormi din nou, dl.Williams visă din nou cum Spencer Perceval fu asasinat! Iar se trezi…iar a treia oară când adormi, visă din nou acelaşi vis! De trei ori coincidenţă…nu prea există!

A doua zi, dl Williams, marcat de acest vis ciudat, îl povesti unor cunoştinţe de ale sale şi le ceru sfatul. El era chiar hotărât să se ducă în Londra şi să-l avertizeze pe premierul Perceval despre iminentul pericol de a fi asasinat. Dar cunoştinţele i-au spus că, dacă ar face asta, ar fi considerat un om nebun, aşa că l-au sfătuit să stea în banca sa… Bancherul urmărea zilnic cotidianul „The Times”, pentru a afla dacă a existat vreun incident în Parlament.

blankŞi cum visul deveni realitate…

În după-amiaza zilei de luni, 11 mai 1812, Spencer Perceval părăsi sediul său din Downing Street 10 şi, văzând că e o zi frumoasă, hotărî să meargă pe jos până la sediul Camerei Comunelor. În jurul orei 17:15, Perceval intră în Cameră, iar Bellingham îl observă. El îşi trase pistolul din mâna sa dreaptă, îl ţinti pe prim-ministru şi trase împotriva sa: îl împuşcă în partea stângă a pieptului. Perceval apucă doar să strige „Crimă!” şi căzu cu faţa în jos pe podea. Când medicul sosi 10 minute mai târziu, el descoperi că nu mai putea face nimic: prim-ministrul Spencer Perceval era mort.

Naţiunea britanică fu şocată de acest eveniment… Dar cel mai şocat fu dl John Williams, cel care visase cu 6 zile înainte întreaga scenă a asasinatului. Bancherul se duse imediat la Londra şi fu uimit să afle că toate detaliile din visul său (mantaua albastră, rana din stânga pieptului premierului etc.) avusese loc şi în realitate!

Bellingham fu mai târziu spânzurat pentru asasinarea primului ministru, iar John Williams nu a mai avut vreodată viziuni privind evenimente viitoare tragice. Cum a reuşit s-o facă, e greu de spus…


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu