Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Titulus, singura relicvă autentică de pe timpul lui Iisus Hristos

66

blankMulţi istorici şi arheologi susţin că o relicvă autentică de pe vremea lui Hristos nu ar fi putut supravieţui secolelor de războaie religioase şi pelerinaje. În schimb, există o serie de dovezi în sprijinul existenţei unui părţi din Titulus, adică inscripţia care era situată pe crucea pe care a murit Iisus. Într-adevăr, se spune că întreaga cruce a fost recuperată de la locul execuţiei, mai întâi, de către creştini şi după aceea, în anul 326, de împărăteasa Elena, mama împăratului Constantin cel Mare (280 – 337). Împăratul Constantin este cel care a convertit întregul Imperiu Roman la creştinism, conform propriilor lui credinţe.

Elenei i s-au prezentat trei cruci şi pe ele a fost aşezată o femeie grav bolnavă. Când după rostirea unei rugăciuni, femeia a început să dea semne de însănătoşire după ce fusese pusă pe cea de-a treia cruce, s-a considerat că aceasta este cea autentică. Elena, devenită ulterior sfântă, a adus crucea la Roma şi, în timpul cruciadelor, a fost purtată de armatele creştine. Mult mai târziu, se pare că o armată musulmană a capturat-o şi a târât-o pe străzile Ierusalimului, unde s-a sfărâmat în mai multe bucăţi.

Dar, după toate probabilităţile, Titulus a fost bine ascuns în Biserica Santa Croce Gerusalemme, construită de Elena pe teritoriul palatului ei -probabil, pe vremea când Roma era zguduită de răzmeriţe – şi s-a descoperit în timpul lucrărilor de renovare din 1492. Scrisul este orientat de la dreapta la stânga în ebraică, greacă şi latină, ceea ce îi conferă credibilitate. Deşi poate fi în acelaşi timp şi un fals reuşit.

Orgoni Crystal