Enigmatica hartă a lui Piri Reis, veche de 500 de ani, arată că Atlantida din vechime este continentul Antarcticii de astăzi!


harta lui Piri reisUna dintre cele mai celebre enigme ale lumii este harta cartografului otoman Puri Reis, întocmită în 1513 şi descoperită în 1929. Atunci când a fost găsită a provocat o adevărată senzaţie internaţională, pentru că harta din secolul al XVI-lea prezenta detalii incredibile încă nedescoperite în acele vremuri. Ceea ce surprinde pe această hartă este că ea are trasate graniţele Antarcticii şi anume fără gheaţă (citiţi mai multe în acest articol: Celebra hartă a lui Piri Reis a fost făcută cu cel puţin 6.000 de ani înainte, dintr-o navă spaţială!). Cercetătorii au constatat că întreaga coastă a Antarcticii din harta lui Piri Reis a fost descrisă perfect, însă înainte ca acest continent să fie acoperit cu gheaţă, aşadar cu mai bine de 6.000 de ani în urmă! În concluzie, marea enigmă este următoarea: cine a cartografiat Antarctica acum 6.000 de ani?

Precum istoria ne spune, prima civilizaţie umană s-a dezvoltat în jurul anului 3000 î.Hr., urmată de valea Indusului și civilizațiile chineze. Aşadar, este îndreptăţit să ne punem întrebarea: cine a putut efectua astfel de cercetări și studii în jurul anului 4.000 î.Hr., acestea fiind posibile numai în epoca modernă?

Profesorul Charles Hapgood, care s-a interesat de această hartă misterioasă, spunea următoarele: „Se pare că informaţiile din hartă au fost transmise de la generaţie la generaţie. Ele trebuie să fi provenit de la un popor necunoscut și au fost transmise, probabil prin minoici și fenicieni, care au fost, timp de o mie de ani și mai mult, cei mai mari marinari ai lumii antice. Avem dovezi că informaţiile din hartă au fost colectate și studiate în marea bibliotecă din Alexandria (Egipt) și că întregi compilații din ele au fost făcute de către geografii care au lucrat acolo”.

În primul rând, ne putem pune întrebarea: harta se bazează pe informaţii ce au o vechime de doar 6.000 de ani sau poate de milioane de ani? Apoi, marea întrebare pe care trebuie să ne-o punem este următoarea: cine a putut oferi informaţiile precise privind Antarctica? O civilizaţie extraterestră sau o veche civilizaţie terestră, încă necunoscută nouă?

Eu sunt pentru ultima variantă şi, mai mult decât atât, consider că străvechiul continent al Atlantidei se găseşte sub ochii noştri şi nu este altcineva decât Antarctica, care a ajuns acum sub gheaţă. Chiar harta lui Piri Reis arată desenate pe continentul Antarcticii mai multe animale, ceea ce demonstrează fără tăgadă că acest continent a fost locuit odată. De fapt, această teorie a fost propusă chiar de către Charles Hapgood, precum şi de alţi autori ca cercetătorul Graham Hancock, care propunea explorarea amănunţită a Antarcticii, pentru a găsi continentul pierdut al Atlantidei.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Un comentariu la „Enigmatica hartă a lui Piri Reis, veche de 500 de ani, arată că Atlantida din vechime este continentul Antarcticii de astăzi!”

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock