O nouă teorie explozivă despre cine ar fi putut fi celebrul criminal “Jack Spintecătorul”

2244

Jack Spintecătorul a fost un celebru criminal în serie, care a operat în Londra victoriană a anului 1888, şi care a omorât mai multe prostituate bătrâne alcoolice şi decăzute pe ultima treaptă a societăţii, pensionare ale unor bordeluri de duzină sau azile de noapte. Crimele au fost oribile, pentru că asasinul nu doar că îşi omora victimele, dar le şi diseca.

Problema e că nici până în prezent nu a fost identificat un criminal cert – nu au existat decât nişte ipoteze. Ba o fi vorba de un măcelar, ba de un doctor, ba de o femeie. În 1928, jurnalistul Leonard Matters, în cartea sa, The Mystery of Jack the Ripper, crede că Jack Spintecătorul era un doctor ce vroia să-şi răzbune fiul mort de sifilis. În 1938, William Stewart va formula în cartea sa “Jack the Ripper. A New Theory” o serie de deducţii a la Sherlock Holmes; Stewart consideră că asasinul era o femeie.

Însă, în acest articol, am să vă spun o altă teorie, foarte puţin cunoscută. În 1889, la doar un an după ce Jack Spintecătorul a adus frică în Londra, un om pe nume Francis Thompson a scris un roman intitulat “The End Crowns the Work”. În roman întâlnim povestea unui poet care sacrifica violent femeile tinere către zeii străvechi, ca mijloc de a încerca să se asigure că va avea succes în cariera planificată în domeniul poeziei.

Thompson, este important de menționat, a fost el însuși un poet acerb. El a petrecut o anumită perioadă de timp trăind chiar în inima Whitechapel-ului (Londra), locația specifică în care Jack Spintecătorul își desfășura activitățile nebunești în anul 1888. Pentru o vreme, Thompson nu avea unde să doarmă şi se culca pe străzile cartierului, neavând succes în cariera de poet. În plus, Thompson a studiat timp de 6 ani pentru a fi chirurg, aşadar el era foarte familiarizat cu anatomia umană. Să fi fost Thompson monstruosul Jack Spintecătorul?