Descoperiri incredibile ale unor arheologi „neoficiali” cu privire la Sfinx şi la piramidele egiptene


Într-un articol publicat de Paul Darin pe 6 martie 2015 în „Epoch Times”, se vorbește despre un arheolog care face o afirmație uluitoare. Sherif El Morsi, arheologul în cauză, are o lungă experienţă în zona piramidelor din Giza, a Sfinxului și a întregii zone a platoului Giza din Egipt. El a petrecut peste 20 de ani cercetând toate acestea. Sherif El Morsi susține că toată zona a fost inundată la un moment dat, când piramidele și Sfinxul se aflau deja acolo. Pentru a-și susține afirmația, el menționează o fosilă a unui arici de mare încorporată în piatra de suprafață. El a afirmat acest lucru într-o lucrare pe care el și Antoine Gigal – un alt cercetător al piramidelor și Sfinxului din Giza – au publicat-o. Dar, dacă zona ar fi fost la un moment dat sub apă, acest lucru ar face Sfinxul și piramidele mult mai vechi decât se credea inițial.

Însă, nici Sherif El Morsi și Antoine Gigal nu sunt singuri în această credință. Doctorul Robert M. Schloch, cu peste un deceniu în urmă, a subliniat faptul că modelele de eroziune a apei de pe Sfinx păreau a fi mai vechi decât se credea. El a plasat perioada probabilă de construcţie a Sfinxului de la 5000 î.Hr. până la 9000 î.Hr. Aceasta înseamnă că Sfinxul să aibă o vechime cuprinsă între 7.000 de ani şi 11.000 de ani.

Platoul Giza a fost inundat la un moment dat? A existat un tsunami marin, unul care a durat suficient de mult pentru ca aricii de mare să se înglobeze pe stâncile unora dintre monumente? Există o dezbatere fierbinte cu privire la această problemă. Arheologii remarcați de ambele părți sunt vehemenţi în ceea ce „cred” că este adevărat. Nimeni nu știe sigur, cel puțin, nu încă. Cu toate acestea, se pare că există unele dovezi reale că platoul a fost inundat. De asemenea, se pare că există dovezi că piramidele și Sfinxul sunt mai vechi decât susțin majoritatea arheologilor. Mai mult, şi alți arheologi susțin afirmațiile lui Sherif El Morsi.

Dar, cu ce ocazie au fost inundate piramidele şi Sfinxul? Un eveniment de proporţii biblice, cum a fost Potopul lui Noe, a făcut ca aceste monumente străvechi să se afle sub ape?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock