Originea necunoscută a figurinelor enigmatice Nomoli. Vechi de 19.000 de ani, au fost ele create de extratereştri?


Legenda spune că oamenii din Sierra Leone din Africa au descoperit pentru prima dată sute de figurine extraordinare de piatră în timp ce își lucrau pământul sau vânau diamante. Descoperite sub pământ sau în peșteri, au ajuns să fie cunoscute sub numele de „figurinele Nomoli”.

Există puține informații despre adevăratele origini și scopul acestor statuete enigmatice. Totuşi, unii sugerează că figurinele Nomoli datează de 19.000 de ani, ele fiind cândva îngeri care au trăit în Ceruri. Ca o consecință a comportamentului lor malefic, Dumnezeu i-a pedepsit transformându-i în oameni și trimițându-i pe Pământ. Se spune că aceste sculpturi enigmatice au servit ca reprezentări simbolice ale acestor îngeri căzuți, o amintire a izgonirii lor din Ceruri și a vieții lor ulterioare pe Pământ ca oameni. O altă legendă spune că statuetele îi reprezintă pe foștii regi din Sierra Leone.

Deși acest tip de mitologie poate oferi o perspectivă asupra originilor și scopurilor figurinelor de piatră, nicio legendă nu a fost identificată definitiv ca sursă a figurinelor Nomoli. Astăzi, unii nativi din Sierra Leone văd statuetele ca aducătoare de noroc, menite a fi gardieni. Ei plasează copii ale statuetelor în grădini și pe câmpuri, în speranța unor recolte bogate. În unele cazuri, în vremuri de recoltă proastă, statuetele Nomoli sunt biciuite ritualic ca şi pedeapsă.

Există o mare variație în proprietățile fizice și aspectul multor statuete Nomoli. Sculptate din diferite materiale, inclusiv piatră, fildeș și granit, unele dintre figurine sunt mici, cele mai mari atingând înălțimi de 28 cm. Ele variază în culoare, de la alb la galben, maro sau verde.

Figurinele Nomoli sunt predominant umane, trăsăturile lor reflectând mai multe rase umane. Cu toate acestea, unele dintre figurine sunt de formă semi-umană – hibrizi atât ai oamenilor, cât și ai animalelor. În unele cazuri, statuetele înfățișează un corp uman cu un cap de șopârlă sau invers. Alte animale reprezentate includ elefanții, leoparzii și maimuțele. Figurinele sunt adesea disproporționate, capetele fiind mari în comparație cu dimensiunea corpului. O statuetă înfățișează o figură umană călare pe spatele elefantului, omul părând a fi mult mai mare ca mărime decât montura lui. Este aceasta o reprezentare a legendelor antice africane despre giganți sau doar o reprezentare simbolică a unui bărbat călare pe un elefant, fără importanță dată dimensiunii lor relative? Unii cred că figurinele dovedesc existența unor giganți antici sau chiar a contactului extraterestru a oamenilor primitivi.

Atunci când una dintre statuete a fost tăiată, a fost găsită înăuntru o mică minge de metal, perfect sferică, care ar fi necesitat o tehnologie de modelare sofisticată, precum și capacitatea de a crea temperaturi de topire extrem de ridicate. Sferele metalice trebuie să fi fost făcute atât din crom, cât și din oțel – o descoperire ciudată datorită faptului că cea mai veche producție cunoscută de oțel a avut loc în jurul anului 2000 î.Hr. Dacă datarea statuilor din 17000 î.Hr. ar fi precisă, cum ar fi posibil ca creatorii statuetelor Nomoli să folosească și să manipuleze oțelul cu 15.000 de ani înainte? Sau poate că ele au fost construite de o civilizație trecută foarte avansată sau chiar de extratereștri antici?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock