Misterul sarcofagului negru din Egipt şi bizarul lichid roşu din interiorul lui


Pe 11 iulie 2018, scriam acest articol – Un sarcofag negru şi uriaş a fost descoperit în Egipt şi nimeni nu ştie cine se află înăuntrul lui – despre descoperirea în apropierea oraşului Alexandria din Egipt a unui sarcofag negru şi uriaş (înălțime de 185 de cm, lungime de 265 cm și lăţime de 165 de cm). Lângă sarcofag, s-a descoperit un cap mare sculptat de alabastru.

Între timp, cercetătorii au desfăcut sarcofagul, cercetându-l cu atenţie. Ce credeţi că s-au găsit acolo? Trei schelete, așa cum putem citi pe foxnews.com. Ministerul Antichităților din Egipt a explicat că studiile preliminare au determinat se*ul și vârsta celor 3 schelete. Un schelet aparține unei femei cu vârsta cuprinsă între 20 și 25 de ani, cu o înălțime de 1,61 m; cel de-al doilea schelet a aparținut unui bărbat cu vârsta cuprinsă între 35 și 39 de ani și avea 1,67 m, iar cel de-al treilea schelet a aparținut unui bărbat cu vârsta cuprinsă între 40 și 44 de ani și care avea circa 1,80 metri înălțime.

Misterul a înconjurat sarcofagul de când a fost descoperit. Unii oficiali egipteni au sugerat că deschiderea sarcofagului ar declanșa un blestem asupra echipei de arheologi.

Experții au explicat și lichidul roșu dezgustător care a fost găsit în interiorul sarcofagului. Dr. Ayman Ashmawy crede că lichidul este rezultatul apelor reziduale combinate cu rămăşiţele scheletelor. Peste 30.000 de persoane au semnat on-line o petiție bizară, cerând să bea lichidul roșu, astfel încât să absoarbă puterile mumiilor.

Foto: Ministerul Egiptean al Antichitatilor / foxnews.com