O navă cu 20 de persoane la bord a dispărut misterios în Triunghiul Bermudelor la sfârşitul anului 2020! Cum e posibil aşa ceva?


Când o navă care transportă 20 de persoane la bord dispare în Triunghiul Bermudelor, aceasta ar trebui să fie un „Breaking News” pe toate canalele media. Când detaliile despre navă și pasageri sunt ascunse publicului, se presupune, în general, că nava făcea ceva ilegal (trafic de arme, de substanţe interzise sau de oameni). Dar atunci când nava nu este găsită și căutarea este oprită, totul devine suspect.

Deşi vremea era frumoasă, Garda de Coastă a SUA sau alte agenții de salvare nu oferă explicații pentru care s-a oprit căutarea, şi atunci acest caz de dispariţie din Triunghiul Bermudelor devine cu adevărat unul misterios.

Este vorba de o navă mică, de 9 metri, Mako Cuddy Cabin, care avea 20 de persoane la bord, şi care a părăsit Bimini (Bahamas) pe 28.12.2020, dar nu a ajuns niciodată la destinația sa – Lake Worth, Florida (SUA). Cele două puncte formează una din laturile faimosului Triunghi al Bermudelor, locul unde multe avioane şi nave au dispărut de-a lungul timpului.

Pe pagina de Facebook a Gărzii de Coastă a SUA (zona de sud-est) putem citi următoarele (pe 2 ianuarie 2021): „Garda de Coastă a SUA și-a suspendat căutarea aproximativ la prânz a navei dispărute între Bahamas și sudul Floridei. Dacă aveți informații, vă rugăm să contactați Garda de Coastă, #District7 Command Center, la telefon 305-415-6800. Garda de Coastă și agențiile partenere au căutat aproximativ 17.000 de mile pătrate, aproximativ dublu față de dimensiunea statului Massachusetts, timp de aproximativ 84 de ore”.

Subofițerul de pază de coastă Jose Hernandez a dezvăluit o informație ciudată cotidianului „Sun Sentinel„: nu a fost primit niciun semnal de la vreun semnalizator radio care indică poziția de urgență. Asta ar putea însemna că nava a oprit semnalizatorul radio pentru a evita detectarea. Cu toate acestea, nava avea 20 de pasageri, iar familia unuia dintre ei a raportat dispariția. În mod ciudat, nu pare să existe şi alte dispariţii sesizate.

Subofițerul Hernandez a declarat pentru „The New York Times” că, pe lângă numele și naționalitățile pasagerilor și ale echipajului, lipseau și alte detalii de pe navă – inclusiv scopul pentru care naviga spre Florida, și de ce se îndrepta către Lake Worth. El a subliniat că aceste detalii nu contează pentru Garda de Coastă – sarcina este întâi salvarea oamenilor, şi apoi să se pună întrebări mai târziu – dar salvarea a fost anulată și aceasta este acum doar o operațiune de căutare care ar putea fi ajutată de obţinerea mai multor informații.


Lasă un comentariu