Un obiect zburător luminos de tip paraşută a fost văzut deasupra Siberiei! Rachetă, satelit militar rusesc secret sau OZN?

  •  
  •  
  •  
  •  

OZN parasutaPe cerul Siberiei a apărut un obiect luminos; nimeni nu ştie ce-i: meteorit, rachetă, satelit militar secret sau OZN? Citez de pe Siberian Times.com:

Filmat deasupra orașului Omsk, meteoritul sau racheta i-a speriat pe mulţi locuitori din zonă. Descris ca „înfricoșător, dar frumos”, mingea de foc a provocat glume despre extratereștri, dar nimeni nu a putut explica în mod clar ce-a fost obiectul de zbor, văzut de departe din sud, tocmai din Astana, capitala Kazahstanului.

Filmarea prezintă un OZN deasupra magazinului local Ikea din Omsk, care se îndrepta spre est. Astronomii de la Planetariul Universității de Stat din Novosibirsk au spus încă de la început că „în mod categoric nu este nicio cometă.”

O teorie mai credibilă ar fi aceea că obiectul a fost o rachetă balistică intercontinentală Topol lansată la ora 15:12 ora Moscovei (sau 18:12 ora Novosibirsk) de la Kapustin Yar Baikonur din regiunea Astrahan. Conspiraţionista Camila Sharzhanova a explicat că noua construcţie a lui Topol RS-12M este una secretă, dar ea a speculat că obiectul ar putea fi a doua etapă a noii rachete.

Oficialii ruşi au recunoscut că o rachetă a fost lansată, dar ea a lovit poligonul Saryshagan din Kazahstan. Totuşi, Omsk e situat la peste 1.000 de kilometri distanţă, aşa că racheta nu avea ce căuta acolo. Vladimir Krupko, șeful planetariului din Omsk, a declarat: „Sunt 100% sigur că a fost o lansare. Am văzut un inel și un nor în mișcare. Cel mai probabil, a fost vorba de detaşarea motorului. Având în vedere direcția, obiectul ar fi putut fi lansat din Plesetsk (nordul Rusiei), dar nu pot găsi informații cu privire la lansare”.

P.S. Multe lucruri ciudate se întâmplă în zona Siberiei. Să nu uităm celebrul „meteorit” (sau obiect ciudat ce-o fi fost el) de la Chelyabinsk (Siberia) care a căzut acolo în februarie 2013 – vedeţi articolul: “Secretele lui Lovendal” a avut dreptate! V-am avertizat încă de acum o lună să fiţi vigilenţi pe 15 februarie 2013 şi iată că în Rusia a căzut un meteorit…

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu