Misterioasa gheaţă albastră căzută din cer în România: e de origine extraterestră!?


Imagine: pagina de Facebook al lui Silviu Burlui

Un fenomen uluitor a avut loc pe 20 noiembrie 2019 în România, aşa cum scrie site-ul de stiri b1.ro. Astfel, în localitatea Tg. Frumos din judeţul Iaşi, o bucată imensă de gheaţă de culoare albastră a căzut din cer, lovind acoperişul unei case. Bucata avea circa 10 centimetri diametru şi circa 400 de grame greutate; se pare că gheaţa avea o dimensiune mai mare (de circa 20-30 cm), însă probabil s-a rupt în cădere.

Enigmatica bucată de gheaţă albastră a fost trimisă profesorului de fizică Silviu Burlui, de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, de pe pagina acestuia de Facebook provenind şi fotografia din articolul de faţă. Profesorul Burlui a trimis la laborator bucata de gheaţă pentru a fi analizată, el declarând postului de televiziune B1 TV că „nu îmi sunt clare caracteristicile de geometrie, mărime și de culoare, culoarea albastră fiind un element destul de frapant”. El nu exclude ca bucata de gheaţă să fie atât de origine naturală, cât şi de origine artificială.

Profesorul ieşean crede cel mai mult în ipoteza ca acest corp de gheaţă să fie un anumit soi de praf de origine extraterestră, care, la intrarea în atmosfera Pământului s-a transformat în gheaţă. Eu însă nu înţeleg de unde provine culoarea albastră…