Cu adevărat trăim vremuri incredibile: ouăle din India au gălbenuşuri misterioase de culoare verde


Imagine: AK Shihabudheen / Facebook

AK Shihabudheen, un fermier din Malappuram, India, a produs stupoare pe reţelele de socializare, atunci când a postat fotografii cu ouă de găină, al căror gălbenuş nu aveau culoarea aurie obişnuită, ci una verde. Cercetătorii încă nu ştiu să explice de ce ouăle de găină din această fermă din India au o culoare atât de ciudată.

După ce a postat câteva imagini și clipuri video pe Facebook, indianul a fost asaltat de mesaje, e-mailuri și apeluri telefonice de la jurnaliști, prieteni și chiar experți veterinari, care au fost interesați în special să afle povestea din spatele gălbenușurilor de ouă misterioase.

Indianul a explicat: „Acum 9 luni, am găsit pentru prima dată un astfel de ou cu un gălbenuș verde de la o găină, în mica noastră fermă de păsări de curte din jurul casei”, a spus el. „Am fost uimit la început și nu am folosit oul pentru consum. Toate ouăle găinei respective erau aşa, aşa că am început să le clocesc. Dintre cei 6 pui de găină care au ieşit din aceste ouă, câțiva dintre ei au început, la rândul lor, să depună ouă, iar gălbenușurile au şi ele culoare verde.”

În cele din urmă, familia indianului a început să mănânce ouăle ciudate, care se pare că nu au provocat efecte secundare nedorite, având acelaşi gust ca şi ouăle normale.

Experții de la Universitatea de Științe Veterinare și Animale Kerala au colectat, de atunci, probe și efectuează teste pentru a rezolva misterul. Ei bănuiesc că această culoare deosebită are ceva de-a face cu furajele date păsărilor, însă, până acum, nimic nu e sigur.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): thenewsminute.com