Site de secrete, stiinta si metafizica

Bizar: un râu în Spania a căpătat culoarea verde

0 10

Localnicii au rămas perplecşi săptămâna aceasta, atunci când apele râului Valira din Spania au căpătat o culoare ciudată.

Râul, care curge mai jos de Munții Pirinei și se varsă în râul Segre din apropiere de Seu d’Urgell, părea ca și cum ar fi fost supus unei deversări toxice, fapt care a determinat îngrijorare din partea localnicilor.

Totuşi, până la urmă s-a dovedit că această culoare verde a apei a fost de fapt rezultatul unui colorant care a fost adăugat în mod deliberat în râu de către salariaţii unei fabrici de îmbuteliere a apei din apropiere.

Potrivit lui Albert Batalla, primarul din Seu d’Urgell, vopseaua verde a fost în întregime inofensivă, non-toxică şi biodegradabilă. Ministerul Sănătății din Andorra, de asemenea, a intervenit pentru a-i liniști pe cei care trăiesc în apropiere afirmând că totul a fost în condiții de siguranță atât pentru oameni cât și pentru mediu.

Sursa (traducerea şi adaptarea): usatoday.com

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie