Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Microsoft îţi ghiceşte câţi ani ani, doar după poză! Să fie vreo conspiraţie ascunsă în asta?

87

cati ani aiArticolul de faţă mi s-a părut la început distractiv, aşa că m-am gândit să-l postez la rubrica “Monden şi Divertisment”.

În esenţă, despre ce e vorba? Duceţi-vă pe site-ul how-old.net (ce aparţine de Microsoft), încărcați o fotografie cu voi, iar site-ul vă va ghici cam câți ani aveţi, și ce sex. A ghicit corect? Probabil ca nu. Dar asta nu înseamnă că nu e distractiv.

Site-ul este alimentat de Face API de la Microsoft, o aplicaţie care oferă posibilitatea de a analiza o imagine, a detecta fețele din ea, și apoi trece la sarcini mai complexe, cum ar fi identificarea unei feţe similare, după o confruntarea cu mai multe chipuri dintr-o bază de date. Găsind o faţă similară şi ştiindu-se deja vârsta, aplicaţia încearcă să aproximeze o vârstă pentru chipul uploadat pe site.

Am încercat pe site o mulțime de imagini diferite şi am constatat că aplicaţia nu e rea, predicţia fiind destul de aproape de realitate; totuşi, ea nu se poate considera ca fiind foarte corectă. Însă, aşa cum am spus mai sus, este distractiv. Aşadar, nu uitaţi site-ul: how-old.net.

Totuşi, mă gândesc dacă nu cumva Microsoft încearcă prin acest site să-şi facă pe ascuns cea mai mare bază de date cu chipuri umane, aşa cum realizează şi Facebook-ul. Aceste corporaţii gigant au o obsesie în a face baze de date cu informaţiile personale ale oamenilor…

Orgoni Crystal