România, sub asaltul vijeliilor „naturale”: un şofer din Cluj a fost înfiorat de un nor negru ca moartea, ce s-a aşezat pe şosea şi din care ieşea mii de fulgere! În Timiş a căzut grindină „extraterestră”!


Primesc noi relatări de la cititorii mei despre fenomene meteo neobişnuite ce au loc în ţara noastră în ultima perioadă, aşa cum am vorbit şi în articolul de ieri – De aproape o lună, România se află sub asaltul tornadelor, norilor monstruoşi şi fulgerelor incredibile! Şi nu pare a fi ceva “natural”! Cine se joacă cu nervii noştri!?

Tibi îmi scrie pe email următoarele:

„Astfel de fenomene se pot observa de săptămâni întregi şi la Tormac, 35 de km sud est de Timisoara. Ziua iese soarele, iar seara, întotdeauna de la 21:30 până la 22:30 (23:00), dinspre sud vine un nor negru ca moartea. Pe la 21:45 începe furtuna, ploaia, se opreşte şi, după 5-10 minute vine gheaţa. Asta deja în fiecare seară, de 9 zile”.

Mircea, din apropiere de Cluj, îmi spune şi el:

„Am fost martorul acum câteva zile unui fenomen aproape incredibil. Conduceam pe şosea, când, deodată, parcă din senin am văzut un nor negru înfricoşător în faţa şoselei. Din nor ieşeau mii de fulgere concomitent, care m-au înspăimântat. Îmi pare rău că nu am fotografiat sau filmat, dar telefonul mi se descărcase. N-am avut curaj să înaintez pe şosea, să intru în acel nor, aşa că am întors maşina şi am făcut un ocol foarte mare pentru a ajunge acasă”.

Adrian, un comentariu public pe Facebook, scrie:

„Dacă cineva încă mai crede că doar natura ne joacă feste, ei bine, ori e ignorant ori nu e ancorat în realitate! Nori ciudaţi, tornade şi bubuiturile puternice… ăstea-s experimente, clar!!! Şi în Călăraşi s-au auzit două astfel de sunete extrem de puternice, venind de nicăieri, fără explicaţie. Acum, mergând după tiparul altor zone, ar trebui să ne punem întrebarea logică: „Ce urmeaza să se petreaca şi aici?!”

Interesant e faptul că şi meteorologii din ţara noastră au rămas uimiţi de amploarea vijeliilor neobişnuite din ţara noastră. De exemplu, mărimea grindinei căzute depăşeşte orice închipuire… pur şi simplu au căzut bucăţi incredibil de mari în toată ţara. Citez din evz.ro:

Grindina care a căzut noaptea trecută în Timiș a întrecut orice așteptare. Nu numai că bucățile de gheață au fost imense, însă au avut și cele mai ciudate forme. La Săcălaz, Beregsău Mare și Covaci din Timiș, grindina a întrecut în dimensiune oul de găină. La Sânandrei însă gheața a părut că e un lucru extraterestru: în locul formei ”obișnute”, cât de cât rotundă, din cer au căzut stele de gheață, cu colțuri, mari cât pumnul. Pe rețelele de socializare, oamenii au numit grindina ”meteoriți de gheață”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO