Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

NASA a descoperit o posibilă a doua lună a Pământului! Despre ea, am vorbit şi eu acum 7 luni! M-am luat după Jules Verne, cel care deţinea multe cunoştinţe secrete…


a doua LunaUn cititor îmi trimite un email în care îmi atrage atenţia despre faptul că NASA a descoperit un al doilea posibil satelit natural al Pământului, în afară de Lună. Citez ştirea de pe hotnews.ro:

Pământul are o a doua „lună”, mai mică şi mai îndepărtată: Astronomii au descoperit un „cvasi-satelit” al planetei noastre. Astronomii au descoperit un mic asteroid pe o orbită în jurul Soarelui care pare să orbiteze, totodată, Pământul, şi care va continua să facă asta în următoarele secole, informează Agenţia Spaţială Americană (NASA).

În timp de orbitează Soarele, asteroidul 2016 HO3 pare să orbiteze şi Pământul. Se afla la o distanţă prea mare ca să fie considerat un satelit al Terrei, însă este cel mai bun şi cel mai stabil exemplu de un companion din apropierea Pământului, sau un „cvasi-satelit”. „Din moment ce 2016 HO3 se învârte în jurul planetei noastre, dar niciodată nu se îndepărtează prea tare când atât el cât şi Terra se învârt în jurul Soarelui, ne referim la el ca la un cvasi-satelit al Pământului”, a declarat Paul Chodas, manager al Centrului NASA pentru Studiul Obiectelor Spaţiale din apropierea Pământului (NEO) din cadrul Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California.

P.S. Ce-i interesant e faptul că şi eu am vorbit despre această posibilă a „doua lună” a Pământului într-un articol din 2015: O ipoteză extraordinară: Pământul ar putea avea “două Luni” şi nu doar una! Chiar şi Jules Verne a vorbit despre ea: “E atât de mică şi are o viteză atât de mare, încât nu poate fi văzută”!

Jules Verne vorbeşte de această a doua lună în cartea sa “De la Pământ la Lună”, spunând următoarele: „Dar această a doua lună este atât de mică, iar viteza sa este atât de mare, încât locuitorii de pe Pământ nu o pot vedea”. Bun, e adevărat că e posibil ca să nu fie corecte calculele lui Jules Verne, dar autorul francez impresionează prin puterea sa de predicţie. Eu am încredere în acest Jules Verne, despre care cred că avea anumite cunoştinţe secrete. De aceea, cred că Pământul e gol şi locuibil pe dinăuntru, aşa cum putem afla în minunata carte a aceluiaşi Jules Verne, „Călătorie în centrul Pământului”.


Lasă un comentariu