Descoperire-şoc făcută de cercetători: oamenii nu se trag din maimuţele din Africa, aşa cum se credea până acum, ci provin de undeva din apropierea României

  •  
  •  
  •  
  •  

O remarcabilă nouă descoperire paleontologică în Europa ar putea rescrie istoria evoluției umane. De-a lungul anilor, s-a înțeles, în general, că oamenii s-au despărțit de maimuțe cu aproximativ 7 milioane de ani în urmă în Africa, unde au trăit încă 5 milioane de ani înainte să se răspândească în întreaga lume.

Acum însă, într-o nouă descoperire revoluționară făcută în Bulgaria și Grecia, oamenii de știință au găsit nişte fosile de dinţi, vechi de 7,2 milioane de ani, o descoperire care sugerează că omenirea nu s-a format din maimuțele din Africa, ci, de fapt, a început să evolueze în Europa 200.000 de ani mai devreme.

Specia, cunoscută sub numele de Graecopithecus freybergi, poate rescrie originile istoriei umane și plasează ultimul cunoscut strămoș comun al cimpanzeilor și al oamenilor undeva în regiunea mediteraneeană. „Acest studiu schimbă ideile legate de cunoașterea timpului și a locului primilor pași ai omenirii”, a spus profesorul Nikolai Spassov. „Graecopithecusul nu este o maimuță. Este membru al tribului homininilor și al strămoșului direct al lui homo. Într-o oarecare măsură, aceasta este o legătură lipsă recent descoperită, însă legăturile lipsă vor exista întotdeauna, deoarece evoluția este un lanț infinit de forme ulterioare”.

Oamenii de știință cred că în acea perioadă Marea Mediterană a experimentat perioade frecvente în care avea un nivel foarte scăzut de adâncime, ceea ce a însemnat că hominizii timpurii ar fi putut trece ușor între Africa și Europa. „Constatările noastre ar putea schimba în cele din urmă ideile noastre despre originea omenirii”, a declarat profesorul Madelaine Bohme de la Universitatea din Tubingen.

Sursa (traducerea şi adaptarea): http://www.telegraph.co.uk/science/2017/05/22/europe-birthplace-mankind-not-africa-scientists-find/


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu